Losev

Güroymak'ta raflarda tozlanan kitaplar hediye edildi

Videoyu Aç Güroymak'ta raflarda tozlanan kitaplar hediye edildi
A
a

Güroymak Destegül Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma dernek başkanı Celalettin Doğru başlatmış olduğu kitap toplama ve dağıtma kampanyası kapsamında toplanan kitapları ihtiyacı olanlara hediye etmeye başladı.

Kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve erken yaşlarda kitap okuma bilinci aşılamak amacıyla hayata geçiren kampanya kapsamında kitapları raflardan alarak okuyana teslim etmek için çalışmalara ramazandan önce başlayan Doğru ramazan boyunca ilçede faaliyet gösteren Yeni Konak Çay evinde kitapları hediye etmeye başladı.

Doğru şu açıklamalara bulundu. Kitap toplama ve hediye etme fikri kendi evimde çocuklarıma ait bir çuval dolusu kitaplarını gördüğümde benim gibi birçok ailenin torbalar dolusu kitaplarının köşeye öylece atıldığını düşündüm. Rehberimde kayıtlı bulunan özellikle ilçede ikamet eden kişilerden oluşan Güroymak’ta kağıtlar çöpe gitmesin whatsapp gurubunu kurarak bilgimi ve düşüncelerimi onlarla paylaştım. Bizde olup okumadığımız kitaplarımız bir gün çöpe gidebileceğini düşünerek gitmemesi için bu kitapları mutlaka okuyabilecek insanlara ulaştırmak istedim. Temel amacımız okumak isteyene yardımcı olmak toplumun kültürünü artırmak çünkü bütün kötülüğün anası cehalettir. Kitapları toplama ve dağıtma anlamında ilçede faaliyet gösteren Yeni Konak Çay evinde yaptım. Şuana kadar toplamda 800 adet dini ve roman kitaplarını ilçede ikamet eden vatandaşlarımız tarafından teslim alarak dağıtım işlemini yine aynı Yeni Konak Çay evinde gerçekleştirerek isteyen beğendiği kitabı alıp götürebiliyor. 

Her yıl ramazan ayında aynı faaliyeti yaparak gelenek haline getirmeyi düşünüyoruz. Kitaplar gizli bir hazinedir bu hazinenin zayi olmasına gönlümüz razı olmadı. Kitap toplama ve hediye etme kampanyamız her yıl ramazan ayında planlamayı düşünmekteyiz.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.