Losev

Güroymak'ta Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Kur'an Kursunun Temeli Atıldı

Videoyu Aç Güroymak'ta Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Kur'an Kursunun Temeli Atıldı
A
a

Vali Ustaoğlu’nun katılımıyla Güroymak’ta engelliler için Özel Eğitim Uygulama Okulu ve bayanlar için Kur'an Kursunun temeli atıldı.

Güroymak Haydar Mahallesindeki temel atma töreninde konuşan Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, belediye faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı. 25’i acil olmak üzere toplam 117 adet projeyi hayata geçirdiklerini belirten Kaymakam Alibeyoğlu, “Borç almadan Belediyecilik yapılabileceğini herkese gösterdik. Bütün bu hizmetleri yaparken geçmişten kalan 25 milyonluk borcun 8.5 milyonunu da ödedik” dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu ise yaptığı konuşmada, “En fazla geldiğim ilçe Güroymak. En fazla kurdele kestiğimiz yer Güroymak. Çocuk oyun alanlarıyla, eğitim kurumlarıyla, altyapı hizmetleriyle işte hizmet bu. Devletin bu millete hizmet edin diye gönderdiği paraların nerelere gittiğini noktası virgülüne, kuruşu kuruşuna Kaymakam bey saydı gördüğünüz gibi. İşte bu bölgenin yıllardır çektiği sıkıntılar, sizlere acı yaşatanlar, sizleri hizmetten mahrum bırakanlar, sizlere adeta ceza çektirenlerin kim olduğunu sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz. Devletimizin verdiği imkanları hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan hem belediye başkanlığıyla hem de Kaymakamlığıyla Güroymak halkına yıllardır almadığı hizmetleri iki yıllık sürede bu ilçeye kazandıran bir kaymakam kardeşimiz var burada. Görünenler ortada, yapılanlar ortada. Diyecek bir şey var mı. Yok. Sadece alkışlamak lazım. Başarısından dolayı bende kendisini kutluyorum” dedi.

Güroymak’ta doğup büyüyen ve yaptığı hayır işleriyle adından söz ettiren Hayırsever işadamı Ekrem Özmen’e de katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Ustaoğlu, “Hayırsever işadamı Ekrem Özmen, Güroymak’ımızın merkezine yaptırdığı cami ile mührünü vurmuş. Allah razı olsun. Güroymak’ımıza en güzel hizmeti yerine getirmiş. Ama yetmemiş doğduğu büyüdüğü bu topraklara, memleketine hizmet etmek için bu hizmet kervanında yerine alma adına temelini atacağımız 8 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulumuza yapacağı çok ciddi katkıları olacak. Okulumuzun yüzde 60-70’ini karşılayacak. Sadaka-i cariyeyi yerine getirmiş olacak. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Güroymak Kaymakamlığı tarafından Hayırsever işadamı Ekrem Özmen’e plaket takdim edildi. Kurban kesildikten sonra 8 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulunun temeli atıldı. Daha sonra Haydar mahallesinde kuran kursunun temeli atılarak ilçe ziyareti son buldu. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.