Losev

Güroymak’ta öğretmen ve öğrenciler çöp topladı

Videoyu Aç Güroymak’ta öğretmen ve öğrenciler çöp topladı
A
a

Güroymak’ta, öğretmen ve öğrenciler tarafından farkındalık oluşturmak için ilçenin Kümbet mahallesinde çöpleri topladı.

Güroymak ilçesi 100. Yıl Ortaokulunda okuyan 276 öğrenci ve okulda eğitim veren 18 öğretmen tarafından, Kümbet Mahallesinde sokak sokak dolaşarak temizlik etkinliği düzenledi. 276 öğrenci ve 18 öğretmenin aynı anda mahallede çöp topladıklarını gören vatandaşlar merakla onları izledi. Öğrenciler temizlik eldivenleri giydikten sonra çöp torbaları ile mahalle arasına karıştılar.

Güroymak 100. Yıl Ortaokulu resim öğretmeni Gülşah Aydın yaptığı açıklamada çevre kirliliğine duyarlılık oluşturmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.  Gülşah Aydın, Okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte çevre kirliliğine duyarlılık oluşturmak için temizlik etkinliğini düzenledik. Ne yapabiliriz diye düşündüğümüz zaman öğrencilerimizin aklına kendi imkanları ile aldıkları beyaz tişörtlerle yazdıkları yazılar ve resimlerle ifade etmeye çalıştılar. Çevresinde yaşayan aileleri olsun mahallelileri olsun onları böyle bilinçlendirebilir diye düşündük. Bütün okul olarak mahallemizde temizliğe çıktık umuyoruz ki bu etkinliğimiz her yerde devamı gelir bir örnek oluşturuyoruz. Bir katkımız olursa çevre kirliliğini önlemek adına bu bizi çok mutlu edecek çocuklarımızın bilinçlenmesi herkesin bilinçlenmesi demek. Temiz bir çevre sağlıklı bir yaşam demek ve bizde temiz bir dünya için el ele diye yola çıktık dedi.

Güroymak 100. Yıl Ortaokulu 8/B öğrencilerinden Havin Yıldız ise çevre bizim her şeyimizdir her şeyden de önemlidir. Öğretmen ve arkadaşlarımızla getirmiş olduğumuz bu beyaz tişörtlerin üzerine yazılar yazdık. Amacımız temiz bir dünya temiz bir çevre oluşturmaktır. Biz bugün rahat nefes alabiliyorsak bizden önceki nesillerin temiz bir çevre bırakması nedeniyledir. Çevrenin temiz tutulması insanların kişisel özelliklerinden de meydana gelmektedir. Eğer insanlar temizliğe dikkat etmezse daha çok çevre kirlilikleri oluşmaktadır. Size şunu söylüyorum ki insan sağlığı için temizliğe dikkat etmek ne demekse aynı ölçüde çevre temizliğine de dikkat etmek gerekir. Bu hayatımızın devam etmesi için çok önemlidir. Bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmamız gerekir. Şuan bu etkinliğimiz ile mahallemizi temizliyoruz ailelerimiz takdir ediyor çünkü faydalı bir etkinlik dedi. 

Vatandaşlardan Mehmet Sani Anık mahallede çocukların sesini duymak kadar güzel bir şey yoktur dedi. Mahallede kalabalık bir şekilde öğrenci topluluğunu görünce şaşırdık. Merakla onlara bakarken çöp topladıklarını gördük bu bizi daha çok mutlu etti. Çünkü onlar bizim geleceğimiz onların bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim dedi.

Temizlik çalışmasının ardından öğretmen ve öğrenciler, topladığı çöpleri şehir çöplüğüne götürülmesi için belediyeye ait çöp aracına yükledi.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.