DEM Bitlis Belediye
Losev

Güroymak’ta mezbaha açılışı yapıldı

Videoyu Aç Güroymak’ta mezbaha açılışı yapıldı
A
a

Güroymak Belediyesince yaptırılan 600 bin lira maliyetli mezbahanın açılışı yapıldı.

Güroymak ilçesine bağlı Bağlar Mahallesi'nde 4 bin 700 metrekare alan üzerine yapılan mezbahanın, ilçenin ihtiyacını karşılaması hedefleniyor. Güroymak Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu tesis hakkında Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’na bilgiler verdi. 

Yapılan mezbahanın açılışına Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu katılarak yapılan tesis hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Ustaoğlu yaptığı açıklamada, bu gün yine Güroymak ilçemiz için çok özel bir anlamı olan bir yatırımın açılışı için bir araya geldik. Tabiri caiz ise hafta geçmiyor Güroymak ilçemizde Belediye hizmetleri adına bir tesisisin bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Daha iki hafta önce ilçe meydanında Selahaddin Eyyubi saat kulesinin açılışını yaptık. Daha önce yine gelmiş olduğumuz ziyaretlerde de benzeri gençlerimize, kadınlarımıza yönelik bir dizi açılışları burada hep birlikte gerçekleştirdik. Özelikle bu bölge hayvancılığın yoğun olduğu, et tüketiminin yoğun olduğu bu bölgede böyle son teknolojik donanımıyla her türlü hijyenik koşulları ve standartları taşıyan biraz sonra içini gezdiğimizde de göreceğiz. Böyle bir tesisi ilçeye kazandırılmasında emeği geçen hem kaymakamımız hem de belediye başkanımız olan değerli kardeşimize teşekkür ediyorum.

Az önce ana yolda girdiğimizde belediyeciliği nasıl işte halka hizmet olarak neleri getirdiğini bizatihi üzerinden geçtiğimiz yolda da gördük. Yeni açılan bulvarı ile yapmış olduğu kaldırım düzenlemeleri ile gördüğünüz gibi belediyecilik bu her şeyin en güzeline en mükemmeline layık olan bu millet hizmet etmek belediyecilikte bu tip yatırımlarla olur. Öyle sözlerle olmuyor böyle farklı ideolojik hareket ederek ondan sonra devletin sonmuş olduğu kaynakları, imkanları bu millete hizmet olarak değil de bu millete tabiri caizse silah doğrultanlara hizmet olarak veya onlara aktaranlara karşı işte gerçek hizmetin nasıl olduğunu burada hep birlikte görüyoruz dedi.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, göreve geldiğimizde ilçede bir mezbahane problemi vardı. Kasaplarımız ilkel şartlarda bir depodan dönme mezhabane diyemeyeceğimiz bir ortamda gayet sağlıksız, fenni kurallara uymadan kesimler yapılıyordu. Burada da hayvan kesimlerinin yüksek olduğunu biliyoruz çünkü burası hayvancılık memleketi. Bu ihtiyacın zaruri ve kaçınılmaz olduğunu gördük. DAP’a bir proje sunduk saolsunlar projemizi kabul ettiler. 600 bin liralık bir proje yüzde onunu da belediye olarak biz katkı sağladık. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi. 

Açılışa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.