DEM Bitlis Belediye
Losev

Güroymak'ta mahalle yolları parkeleniyor

Videoyu Aç Güroymak'ta mahalle yolları parkeleniyor
A
a

Güroymak Belediyesi tarafından kurulan ve faaliyete geçen parke imalat merkezinde üretilen oluk, kelebek ve bordür taşları ile yollar örülüyor.

Güroymak İlçesi Kaleli Caddesi’nde bulunan 2250 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki yolda parkeleme çalışması yapılıyor. Alt yapı çalışmaları tamamlanan mahallede son olarak parkeleme çalışmaları yapıldı. Parkeleme çalışmasının yapıldığı güzergah boyunca bordür ve su giderleri için oluk taşları da yerleştirildi.
 
Kavunlu (Bizatun) , Yayladaere (Sêz) ve Kaleli(Mişqan) köylerine ve Bölmedere Mahallesi'ne giden Barajyolu ve Yeşilova Mahalleleri’ nin de ana arter yolu olarak kullanılan yolun kanal çalışması tamamlanmış olup parke çalışmalarına başlanıldı. Önceden alt yapı ve zemin sıkıştırma çalışmaları yapıldıktan sonra yapılan parkeleme ile yolların kullanımı daha uzun hale geliyor. Çalışmanın yapıldığı ayrıca alt yapının logar kapakları yükseltilerek yol seviyesine getirildi. 
 
Belediyenin çalışmalarına ilişkin görüş bildiren Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan yerel seçimlerin geçen yıl tekrarlanmasından kaynaklı belediye çalışma birimlerinin haliyle yönetim belirsizliğinden kaynaklı uzun zaman işlevsiz bir şekilde atıl durumda kaldığını belirtti. Seçimlerin yeniden 1 Haziran'da yapıldıktan sonra yeni iş sezonunda çalışmalarına tekrardan başladıklarına dikkat çeken Özkan; halka en iyi hizmeti götürmek için elinden geleni yapacaklarını söyledi. 
 
Yapılan çalışmalardan kaynaklı mahallelerde yaşayan yurttaşlar memnun olduklarını belirtti. Yol yapım çalışmalarına ilişkin memnuniyetini dile getiren İmdat Yalçın adındaki mahalleli DBP' li Güroymak Belediyesi'nin ilçede belediye yönetimini devraldığı günden bu güne büyük çalışmalara imza attığını söyledi. Kendi mahallelerinde yapılan çalışmaları çok yerinde bulduklarını belirten Yalçın, halk olarak her zaman DBP' li Güroymak Belediyesi'yle beraber el birliğiyle hizmet üretmek ve hayata geçirmek için mücadele edeceklerini söyledi..
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.