Losev

Güroymak’ta halk elektrik ve doğalgaz zamlarını protesto etti

Videoyu Aç Güroymak’ta halk elektrik ve doğalgaz zamlarını protesto etti
A
a

Güroymak ilçesinde bir araya gelen esnaf ve vatandaşlar, elektrik faturalarındaki artışa tepki göstererek, basın açıklaması yaptı.

Elektrik dağıtım şirketini protesto eden vatandaşlar, esnaf nefes alamıyor çağrısında bulundu. Salgın nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten esnaf ve vatandaşlar, gıda sektöründeki zamlarla birlikte elektrik ve doğalgaza yapılan zamların altında ezildiklerini belirtti. 

Ellerindeki dövizlerle zamları protesto eden vatandaşlar, esnaf nefes alamıyor, alın terini zamlar kuruttu, bir pandemi vurdu birde elektrik çarptı dedi.

Soygun var milleti sömürmeyin sloganlarını atan esnaf ve vatandaşlar, sorunun çözülmesi için elektrik dağıtım şirketine gittiklerini, burada da bir çözüm bulamadıklarını ifade ettiler. 

Güroymak esnafları adına esnaf olan Emrullah Yıldırım,  malum biliyorsunuz 2021 yılında defalarca yapılan elektrik ve doğalgaz zammına 2021’in son dakikalarında yüzde 50’lik ile yüzde 127 arası zam yapıldı. Kademeli tarife sistemine geçildi. Yüksek enflasyon, artan kira, artan vergiler, fahiş oranda artan elektrik, doğalgaz ve yakıtlar ile esnaf ve vatandaşımız nefes alamaz hale geldi. Elektrik fiyatları artık kira tutarlarımızı, çalışan personelin dahi maaşını geçmiştir. 2019 Mart ayında başlayan pandemiden dolayı uzun süre kapalı olan bazı esnaflarımız kira ödeyemez durumda iken, şimdi fahiş elektrik faturaları ile karşı karşıyadır. Özelleştirilen ve güveni sarsılan özel elektrik şirketleri biran önce kamulaştırılmalıdır. Halka ait olan tüm halka geri verilsin.

Gerekli yerlerin sorunu çözmelerini isteyen esnaf ve vatandaşlar, asgari ücretle bu faturaların ödenemeyeceği açıklamasında bulundular.
Toplanan vatandaşlar basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.