Losev

Güroymak'ta fidan satışları başladı

Videoyu Aç Güroymak'ta fidan satışları başladı
A
a

Güroymak ilçesinde havaların ısınmasıyla fidan satışlarına başlandı. İlçede ağaç dikme sezonunun başladığını belirten Güroymak'lı fidan satıcısı Bedrettin Yıldız, vatandaşların fidanlara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Güroymak’ta havaların ısınmasıyla fidan satışına başladığını söyleyen Bedrettin Yıldız, bu yıl fidanların ilgi gördüğünü söyledi. 
Yıldız, 14 yıldır fidan satıyorum. 16 çeşit aşılı ve sertifikalı fidan getirerek satışını yapıyorum. Fiyatlar 10 ile 20 lira arasında değişiyor. Elimizde birçok meyve fidanı bulunuyor. Elma, armut, kiraz ve erik gibi meyve fidanı bulunduruyoruz. Ayrıca çam fidanı da satıyoruz. Bir ay boyunca satışlarımız sürecek. Vatandaşların, kontrol edilen fidanları almalarını tavsiye ediyoruz dedi. 

Fide satın alan Cevdet Tuncay ise ilçeye bağlı Yukarıkolbaşı köyünde ikamet ediyorum. İki yıl arayla fidan satışı yapan kişilerden fidan alarak köy mezarlığının etrafına götürüp dikiyorum. Amacım gerek köyümüz için gerekse toplumda farkındalık yaratmak. Ağaç dikmek sevaptır çünkü Hadis-i Şerifte belirtiliyor bir kimse bir ağaç diker de o ağaç yetişip olgunlaşırsa, Allahü Teala o ağaç sebebiyle o kimse için cennette bir ağaç diktirir. Yani bu duyarlılığı herkesten bekliyorum dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.