Losev

Güroymak'ta Beşinci Parkın Yapımına Başlandı

A
a

Güroymak Belediyesi ilçe genelinde başlattığı çalışma seferberliği sürerken; ilçede beşinci parkında yapımına başlandı.

Güroymak (Norşên) İlçesi’nde Güroymak Belediyesinin başlatmış olduğu çalışma seferberliği sürüyor. Belediyenin 2013 yılı çalışma sezonu için önüne koyduğu projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

Çalışma sezonu içinde Haydar Mahallesi’nde yapılması düşünülen parkın yapımına başlandı. İlçede ilk park BDP’li belediye yönetimi tarafından yapılırken; her mahalleye bir parkın hedeflendiği çalışmalar kapsamında Haydar Mahallesi’nde beşinci parkın da yapımına başlandı. Parkın yapımına ilişkin kısa bir görüş bildiren Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan; 2009 yerel seçimlerden bu güne belediye yönetimini devraldıkları Norşên’de başlattıkları çalışmaların aralıksız dört yılı aşkın bir süredir aralıksız sürdüğünü belirtti.Norşêni çehresini değiştirerek modern yaşanabilir bir duruma getirmek için çabaladıklarını belirten Özkan; ilçede ilk parkın kendilerinin yaptığını ve bu park yapımlarının devamı olarak şuan beşinci parkı da yapmaya başladıklarını aktardı.

Beşinci park hakkında teknik bilgi veren belediye Peyzaj Mimarı Duygu İlklerden, Norşên’in yeşiline zarar vermeden yapımına başlanılan parkın bin 600 metrekare üzerine yapıldığını ve parkta yeşillendirme sahaları oluşturularak ağaç dikileceğini belirtti.

Parkta aynı zamanda kamelyalar, çocuk oyun grubu ve yürüyüş bantları da yapılması planlanırken, Haydar Mahallesi sakinlerinin de artık nefes alabilecekleri bir alanları olmuş olacak.
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.