Losev

Güroymak’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği

Videoyu Aç Güroymak’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği
A
a

Güroymak’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Güroymak İMKB Anadolu Lisesi okul idarecileri ve öğrencileri tarafından Hükümet Konağı hizmet binası önünde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Biz Dünyayız adlı farkındalık etkinliği düzenlediler. 

Etkinliği ziyaret eden Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, toplumun tümünün ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımız, toplumumuzdaki bütün bireyler gibi hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilme hakkına sahiptir. Toplum olarak bizlere düşen görev de ön yargılardan kurtularak engelli vatandaşlarımız için istihdam olanaklarını arttırmak, onlara güvenli bir gelecek sunmak, yaşam koşullarını ve bakım hizmetlerini iyileştirerek yaşam kalitelerini arttırmaktır. Unutulmamalıdır ki, her insan bir engelli adayıdır. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımız konusunda toplum olarak farkındalık sahibi olmak ve onlara her türlü desteği sağlamak için gerekli hassasiyeti göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur dedi.

Güroymak İMKB Anadolu Lisesi müdürü Ümit Çevre ise öğrencilerimiz ile birlikte Güroymak halkının bu konuda farkındalığını daha da arttırmak, öğrencilerimizi sosyal konularda bilinçlendirmek için böyle bir etkinliğin gerekli olduğunu bu standımızla dile getirdik dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.