Losev

Güroymak’ta 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüşü yapıldı

Videoyu Aç Güroymak’ta 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüşü yapıldı
A
a

Güroymak ilçesinde 8 okulun katılımıyla 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla basın açıklaması ve yürüyüş yapıldı.

Güroymak Mehmetçik Parkı önünde toplanan öğretmen ve öğrenciler ‘Farklı Düşünenler Fark Yaratırlar, Otizm Eksiklik Değil Farklılıktır, Farklılıklarımızla Güzeliz, Göz Teması Kuramayabilirim, Siz Huzursuz Olursanız Bende Huzursuz Olurum’ yazılı pankartları ellerinde taşıdılar.

Otizm konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı Günkırı Özel Eğitim Öğretmeni Rıdvan Bağış yaptı. 

Rıdvan Bağış konuşmasında, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Nisan ayı Otizm Farkındalık ayı 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü ilan edilmiştir. Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bizler de bu doğrultuda ilçemizde daha çok kitleye hitap etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nörogelişimsel bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılmaktadır. Otizm spektrum bozukluğunun ilaçla tedavisi bugün sahip olunan bilgilerle mümkün değildir. Ancak, otizm spektrum bozukluğunun belirtileri erken yaşta başlanılan yoğun eğitim desteğiyle azaltılabilir ve yeni beceriler kazandırılarak davranış sorunları ortadan kaldırılabilir. Otizmin tedavisi konusunda yapılan birçok çalışmanın sonucunda en iyi tedavinin eğitim olduğu anlaşılmıştır.

Doktorların yazdığı ilaçlar da dâhil olmak üzere diğer tüm yöntemler çocuğun eğitimini desteklemek için kullanılır. Bu nedenle, hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, bunun yanında erken, yoğun ve sürekli özel eğitim şarttır dedi.

Daha sonra Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ramazan Cankaloğlu konuşmasında, bu çocuklar bize Allah’ın birer emaneti bu şekilde ailelerinde ilgilendiği kadar öğretmen ve müdürlerimizin gayreti ortada. Allah’ın dünyadaki cenneti görmek istediğinizde onların yüzlerine bakabilirsiniz. Bunlarla ilgilendiğimizin sonucu olarak da bizde Allah’ın mağfiretine inşallah nail oluruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz. 
Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ramazan Cankaloğlu, Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, Güroymak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tekin Kocaman, Güroymak Şehit Er Fevzi Güngör Ortaokulu ve İlkokulu, Yüzüncü Yıl Ortaokulu ve İlkokulu, Güroymak Eğitim ve Uygulama Okulu, Günkırı Ortaokulu ve İlkokulu, Gölbaşı İlkokulu öğretmen, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yürüyüş Güroymak Mehmetçik parkı önünde başlayıp Güroymak Hükümet konağına kadar pankartlar ve slogan eşliğinde son buldu.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.