Slayt Gösterisi
Losev

Güroymak’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Videoyu Aç Güroymak’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı
A
a

Güroymak ilçesinde "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Güroymak Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 
Güroymak Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Medeni Durak, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme taşıdığı ve yüce gazi meclisimizin 19 Ekim 2015’te muhtarlar günü kabul edildiği ve bizlerde bugünü kutlamaktan memnuniyet duyuyor şükranlarımızı belirtmek istiyoruz.

Muhtarlık müessesi 19 Ekim 1829’dan beri günümüze kadar bir tarihe sahiptir. 
Öncelikle muhtar kelime anlamı seçilmiş söz sahibi eren anlamlarına gelmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtarlık demokrasinin temel taşıdır. Demokrasi yerelde başlar eğer yerelde temsiliyet güçlü ise ülke demokrasisi de güçlü olur. Biz muhtarlar devletimizin gözü kulağı eli olurken vatandaşında sesi oluyoruz. Bir yandan da köy ve mahalle sorunlarını devlet kurumlarıyla ilişkilerde ve çözüm noktasında aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışını en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmiş oluyoruz. Yani Devlet ve Vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmekteyiz. Yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağladığı müesseslerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan savunmasında şehit olmuş güvenlik güçlerimize ve muhtarlık görevinde hizmet etmiş ebediyete göç etmiş meslektaşlarımızı rahmetle anıyoruz dedi. 

Kaymakamlık bahçesindeki çelenk sunma töreni, muhtarların tebrikleri kabul etmesi ile sona erdi. 

Programa, kamu kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.