DEM Bitlis Belediye
Losev

Güroymak'lı öğrencilerden esnaflara her hafta bir hadis

Videoyu Aç Güroymak'lı öğrencilerden esnaflara her hafta bir hadis
A
a

Güroymak ilçesinde Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Listesi öğrencileri ilçedeki esnafları ziyaret ederek belirlemiş oldukları hadisleri okuyarak bilgi veriyorlar.

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi 5 kişilik öğrenci grubu ilçedeki esnafları ziyaret ederek Arapça hadisleri okuduktan sonra okudukları hadis hakkında ise bilgi veriyor.

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ercan Ulaşkan her hafta bir okulumuzdaki arkadaşlarımızdan oluşan grup ile ilçemizdeki esnafları ziyaret ederek hangi okuldan geldiğimizi bilgi veriyoruz. Daha sonra Kuranı Kerim Öğretmeni Talha Yiğit Kaynar öğretmenimiz tarafından bize teslim edilen hadisleri iş yerine girdiğimiz esnafa önce Arapçasını daha sonra Türkçe tercümesini okuyoruz. Şuan 20’nci haftanın hadislerini okuyoruz. Çok güzel karşılıyorlar bizlerde seviniyoruz. Bir sonraki hafta ise aynı okulumuzdan farklı bir grup arkadaşımız gelip esnafı ziyaret edecek dedi.

İlçe esnaflarından Ümit Durak, öğrencilerin böyle bir uygulamayla güzel bir çalışma yaptıklarına inanıyorum. Peygamber Efendimizin hadislerinden ve sünnetlerinden bahsediyorlar. Bilmeyen bir insan elbette etkilenecek veya hatırlayacaktır. Allah vesile olanlardan razı olsun dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.