Losev

Güroymak Doğuyorum Korosu'na Belgesel

A
a

Güroymak Kaymakamlığınca, ilçedeki öğrencilerden kurulan "Doğuyorum Korosu"nun belgeseli çekildi.

 Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya'yı makamında ziyaret eden çekim ekibi, belgesel hakkında bilgiler verdi.

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, koronun kurulduğu günden bu yana Bitlis'i ve Güroymak'ı en iyi şekilde tanıttığını söyledi.

Koronun birçok ilde konser verdiğini ve son olarak Birleşmiş Milletler'de (BM) konser vermeye hazırlandığını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Korunun başarısı ortada. Birçok ilde, birçok dilde, barış şarkıları seslendiriyorlar. Barışı en güzel çocuklar anlatır. Koromuz artık ülke içinde değil, ülke dışına da çıkması gerekir. Artık Türkiye'yi temsil etmeli. Doğuyorum Korosu son olarak Birleşmiş Milletlere konser vermeye hazırlanıyor. Koronun tanıtımı için DVD ve tanıtım kitapçığı hazırlanması gerekiyordu. Bunun için ilçemizde belgesel çekimleri yapıldı. Belgesel çekimi için 4 kişiden oluşan ekip 4 gün boyunca ilçemizde çalıştı."

Belgesel için korodaki çocukların köylerine kadar gidilip detaylı çekimler yapıldığını ifade eden Kaya, "Öğrencilerin evlerinde, aileleri, okulları, öğretmenleri, arkadaşları ve koro çalışma faaliyetleri hakkında detaylı çekimler yapıldı. Amaç Doğuyorum Korusunun başarısını geniş kitlelere ulaştırmak" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.