Losev

Güroymak Belediyesinden öğrencilere servis imkanı

Videoyu Aç Güroymak Belediyesinden öğrencilere servis imkanı
A
a

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Güroymak Belediyesine görevlendirilen Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu Güroymak Belediyesi tarafından Üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrenciler için ücretsiz servis imkanı sağladı.

Güroymak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce ilçede açılan YGS-LYS kurslarına katılmak için ilçeye bağlı belde ve köylerden gelen öğrencilerin servis sıkıntısı Güroymak Belediyesi tarafından sağlanan servis imkanı ile çözüldü. Ücretsiz olarak sunulan servis sayesinde ilçeye bağlı belde ve köylerde ikamet eden toplam 38 öğrenci bu servisler vasıtasıyla artık kurslara sorunsuz şekilde gidiş - geliş yapabilecek.

Öğrencilerin ulaşım sorununu çözmek amacıyla belde ve köy yolları üzerindeki iki güzergah iki servis tutulduğunu belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, bu üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrencilerin ulaşım sıkıntısının çözüldüğünü söyledi.

Gerek kaymakamlık ve gerekse belediye olarak eğitim için tüm imkanların seferber edildiğini kaydeden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alibeyoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce ilçemizde açılan üniversiteye hazırlık kurslarına belde ve köylerden katılan öğrencilerimiz ulaşım noktasında sıkıntılar yaşıyordu. Bizde bu sıkıntıları çözme noktasında girişimde bulunarak iki güzergâh için iki adet servis tuttuk. Bu servisler aracılığıyla birinci güzergahta Taşüstü, Güzelli Köyleri ile Gölbaşı Beldesi, ikinci güzergahta ise, Yamaç, Değirmen köy ve Günkırı Beldesindeki öğrencileri alarak kurslara geliş ve gidişlerini sağlıyoruz. Bu sayede artık ögrencilerimiz sorunsuz bir şekilde kurslara katılım sağlayabilecek. İnşallah bizlerde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman eğitime yönelik destekleri sunmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile kurslara katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize zihin açıklığı ve başarılar diliyorum diye konuştu.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.