Losev

Güroymak Belediyesi tarafından cazibeli su çalışmaları

Videoyu Aç Güroymak Belediyesi tarafından cazibeli su çalışmaları
A
a

Güroymak Belediyesi ilçedeki içme suyu ihtiyacına kalıcı çözümler getirmek amacıyla başlatmış olduğu çalışmalarına devam ediyor.

Belediye su işleri şu ana kadar 4 mahallenin su ihtiyacını giderecek 5 noktada cazibeli su kaynağında çalışmalar yaptı. Cazibeli su çalışmaların bir bölümü kaynağından alınarak mahallelere su verilmeye başlandı.

Güroymak Belediyesi, mahallelerin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak başlatmış olduğu çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Belediye su işleri tarafından Bölmedere mevkiinde yeni iki cazibeli su kaynağı yerini tespit etti. Tespit edilen cazibeli suyun getirilmesi için çalışmalara başlandı.

Bu kapsamda yüklü elektrik faturalarının önüne geçerek tasarruf sağlamayı amaçlayan Güroymak Belediyesinin su ekibi yaptıkları çalışma ile ilçedeki 4 mahalleye yetecek kadar cazibeli su getirmeyi hedefliyor. Cazibeli su kaynağında gerekli çalışmaları yapan belediye 3 noktadaki cazibeli suyu ilçe merkezine getirilerek su şebekesine bağlanarak mahalle sakinlerine su verilmeye başlandı. Tespit edilen su kaynağının elektrik kullanılmadan cazibeli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırılması için çalışma başlatan belediye, depo başına aylık 60 bin lirayı bulan elektrik faturası maliyetinin de önüne geçmiş olacak.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçeye bağlı Bölmedere mevkiinde tespit edilen 3 noktada cazibeli su kaynağında çalışmalar bitirilerek ilçe merkezine su verilmeye başlandı. Yeni tespit edilen 2 su kaynağında çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarımızda en kısa zamanda bitirilerek ilçemize suyu getireceğiz. Tespit edilen kaynak sayesinde içme suyunun cazibeli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırılacağını dolayısıyla elektriğe ihtiyaç kalmayacağı elektrik faturalarının her depo için 60 bin TL den tasarruf olacağına dikkat çeken Alibeyoğlu, elektrik kullanılarak vatandaşlarımıza verdiğimiz suyun maliyeti belediyemize aylık 150 bin TL elektrik faturası gelmektedir. Bu maliyetin önüne geçmiş olacağız. Burada elektrik ücreti maliyetini halkımıza hizmet alanında harcamak istiyoruz. Alibeyoğlu yeni içme suyu kaynağının ilçeye hayırlı olmasını diledi.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.