Losev

Güroymak Belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği semineri

Videoyu Aç Güroymak Belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği semineri
A
a

Güroymak Belediyesi tarafından çalışanlarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği semineri verildi. İş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarınca verilen seminerde genel iş güvenliği kuralları, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ile güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında bilgiler verildi.

Seminerde ayrıca belediye personeline, iş güvenliğini sağlamaları konusunda görsel sunum da gerçekleştirilerek, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin amacının kaza ve hastalık şeklinde ortaya çıkan tehlikelerden çalışanları korumak, olduğu vurgulandı.

Çalışanların mutluluğunu temin etmek, işletme güvenliği ve üretim güvenliğinin konuları yanı sıra eğitimde çalışma mevzuatı, işyeri temizliği ve düzeni, iş takımlarının güvenli kullanımı, iş kazası ve meslek hastalıklarının hukuki sonuçları, biyolojik ve sosyal risk etmenleri; kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, ilk yardım, güvenlik ve sağlık işaretleri, tahliye ve kurtarma gibi konularda da bilgiler verildi.

Verilen seminerin önemi ve gerekliliğine vurgu yapan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Can güvenliği açısından alabileceğimiz tedbirleri maksimum düzeyde almamız gerekiyor. Bununla ilgili gerekli eğitimler yasanın ön gördüğü şekliyle iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi ve personelimizin de bu eğitimi alması gerekiyor. Eğitimler esnasında zaten ben biliyorum diye bir düşünce yok, herkes birçok şeyi bildiğini zanneder eğitim gördükçe bilmediğini fark eder. Bu bakımdan içinde bulunduğumuz idari şartlarda eğitimimizi almamız gerekir. Bu eğitimlerin başta kendimiz için gerekli olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Tabi ki insanın en değerli varlığı kendi canı kendi sağlığıdır ve bu varlığı da muhafaza etmek gerekir. Diğer eğitimleri de günü geldiği zaman gerçekleştirerek bu işi yürüteceğiz, devam ettireceğiz dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.