Losev

Güroymak Anadolu Lisesi'nden Büyük Başarı

A
a

Güroymak Anadolu Lisesi öğrencileri, 44.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Van bölge birincisi oldular.

Güroymak Anadolu Lisesi öğrencileri, 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Van bölge birincisi oldular.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları Van Bölge Yarışması'nın finalistleri belli oldu.

Batman, Hakkari, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinde 8 daldan toplam 75 eserin katıldığı bölgede yarışmasında, Güroymak Anadolu Lisesi Öğretmeni Soner Hallı Demirci başkanlığında öğrenciler Engin Yalçın, Ceren Yıldız, Havzullah Yıldırım ve Gamze Akay tarafından hazırlanan 'kız çocuklarının okulu bırakma nedenlerinin tespiti ve bu nedenler üzerinde ailenin ve toplumsal faktörlerin rolü' ve 'bugün ne giysem' projeleri, Van bölgede sosyoloji alanında finalist olmayı hak etti. Güroymak Anadolu Lisesi öğrencileri, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, yapmış oldukları proje konusunda bilgiler verdiler. Kaymakam Turan Yılmaz, öğrencilerin yapmış olduğu projenin Van bölgede dereceye girmesinden dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Yılmaz, "Türkiye finali için projenizin başarılı olmasını istiyorsanız daha fazla çalışmanız gerekiyor. Daha etkin, kaliteli, bir projenin devamı için daha geniş kitleye ulaşıp, bu konuda uzman eğitmenleri bulup yararlanmanız açısında güzel olacaktır. Kaymakamlık olarak eğitime her türlü yardım ve desteği veriyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın okula kazandırmak için daha fazla çapa sarf ediyoruz. Projenizin konusu da kızlarımızın okula kazandırılması olduğundan, bizim için önemi daha fazladır. Türkiye finalinde sizlere başarılar dilerim" dedi. Başarılı seçilen 10 projenin Türkiye finaline gönderileceği bildirildi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.