DEM Bitlis Belediye
Losev

Günkırı'nın Yeni Belediye Başkanı İcraatlarını Anlattı

Videoyu Aç Günkırı'nın Yeni Belediye Başkanı İcraatlarını Anlattı
A
a

Güroymak ilçesine bağlı Günkırı (Kotni) Belde Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, yapacakları yatırımlar sayesinde beldenin hak etmiş olduğu kalkınmayı yakalayacağını söyledi.

Yapacağı çalışmaları basın mensuplarıyla paylaşan İlhan Çetinsoy, beldenin en büyük sorunu olan altyapı ve yol sorununa değindi. Bir önceki dönemde yapımına başlanılan kanalizasyon çalışmasının da yarıda kaldığını belirten Başkan Çetinsoy, "Belediyenin bütçesine göre yarıda kalan bu çalışmayı bir an önce tamamlamayı hedefliyoruz. Kanalizasyon çalışmasının hiç yapılmadığı mahallelerimiz de var. Beldemizin temizliği için hiçbir mahallemizi altyapısız bırakmayacağız. Bu konuda bir an önce gerekli tedbiri alarak bu mahallelerimizde de bu çalışmayı başlatacağız" dedi.
 
Beldeye bağlı toplam 7 mahalle bulunduğunu ve buralarda yol yapım ve onarım çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını dile getiren Çetinsoy, "Belediyenin imkanları dahilinde bütün mahalle yollarına kilitli parke taşı döşeyerek halkımızı çamurlu yollardan kurtaracağız. Yıllardır çekilen bu çileye kendi dönemimde son vereceğiz. Bunun yanı sıra kullanılmaz durumda olan beldemizin ana yolunun yapılması için gerekli yerlere müracaatlarımızı yapacağız" diye konuştu.
 
Yıllardır çalıştırılmayan halk otobüsünü belde sakinlerinin hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Çetinsoy, "Halk otobüsümüz son iki haftadır halkımızın hizmetine girmiştir. Vatandaşlarımızın bu konuda mağdur olmamaları için her türlü önlemi alacağız. Belirlenen çalışma saatleri içerisinde bu aracımız hizmet vermeye devam edecektir. Bu konuda belediyemiz tarafından belirlenen çalışma saatlerine şoförlerimiz riayet edecektir. Halkımıza kusursuz bir hizmet sunacağız. Beldemizde su sıkıntısı çektiğimiz bölgeler var. Halkımız özellikle Pınarbaşı Mahallesi'nde su sıkıntısı çekiyor. İnşallah bu sıkıntının giderilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Şu anda cazibeli bir su arıyoruz. Bu cazibeli su bulunduktan sonra gerekli yerlere müracaatımızı yapıp bu büyük sıkıntıdan kurtulmayı hedefliyoruz. Bunları gerçekleştirmek elbet kolay olmayacaktır" diye belirtti.
 
Belediyenin borçlarına da değinen Çetinsoy, 'Günkırı Belediyesi borçsuzdur ve aynı zamanda hesaplarda para var' dedikodularının aslı astarı olmadığını kaydetti. Çetinsoy, "Belediyemizin SGK prim borcu faizi dışında 380 bin TL, VEDAŞ'a 430 bin TL, vergi borcu 35 bin TL, İller Bankası'na 576 bin TL, esnafa 280 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon 700 bin TL borcu bulunmaktadır. Bunun aksini iddia eden varsa buyursun gelsin resmi belgeleriyle kendisine verebiliriz. Ayrıca belediyemizin bünyesindeki araçlar hatalı kullanımından dolayı faal değildir. Elimizde bulunan 2012 model 4x4 JCP küçük kepçe ile 2010 model JCP büyük kepçelerimizin hatalı kullanımdan dolayı ikisi de şu anda arızalı bir şekilde serviste bekletiliyor. Bunların tamiratı için servisin bize çıkarttığı maliyet 80 bin TL'dir. Bunun yanı sıra yıllardır çalıştırılmayan halk otobüsü ve damperli aracımız, diğer araçlarımızın tamirat masrafları 30 bin TL'yi buldu. Bu bir ay içerisinde sadece araçlarımızın tamiratı için 110 bin TL gibi bir masraf bedeli çıktı. Beşinci dönem belediye başkanlığı seçimlerini geride bıraktık. Daha önce görev yapan belediye başkanlarımız herkes kendi imkanları dahilinde hizmet yapmaya çalışmış olabilirler. Biri gelip belediye binasını yapmış, biri gelip su projesini faaliyete geçirmiş, bir diğeri gelip altyapıya el atmış. Hepsine sonsuz saygı ve hürmetim var.

Fakat şunu da görüyorum, şu anda alt yapımız yüzde 70 civarında eksik kalmış. Ana yolumuz tamamen berbat, mahalle yollarımız çamurdan geçilmiyor. Belediye binamızın ağır bir bakımdan geçmesi gerekiyor. Çünkü kalorifer sistemi yok, elektrik ve su şebekesinde sıkıntılar var. Her ne kadar şebeke suyumuz varsa özellikle Pınarbaşı Mahallesi'nde aşırı bir su sıkıntısı çekilmektedir. Bu sıkıntıları gidermek için inşallah beldemizin yaşlısıyla, gençleriyle, muhtarlarıyla, imamları ve beldemizde görev yapan öğretmenleriyle istişareli bir şekilde bu sorunları gidermek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.