Losev

Günkırı'da İçkal ve Öztürk Aileleri Barıştırıldı

Videoyu Aç Günkırı'da İçkal ve Öztürk Aileleri Barıştırıldı
A
a

            Günkırı'da Barış Töreni

Güroymak (Norşin) ilçesine bağlı Günkırı Beldesi'nde (Kotni) husumetli olan iki aile binlerce kişinin katılımıyla barışla sonuçlandı.

Yaklaşık iki buçuk yıl önce İçkal ve Öztürk aileleri arasında çıkan kavgada 1 kişinin hayatını kaybettiği kan davası barışla sonuçlandı.

Barış törenine katılan Norşin kanaat önderleri, Bitlis valisi, İl müftüsü, ilçe müftüsü, alay komutanı, garnizon komutanı, emniyet müdürü, Bitlis, Güroymak, Mutki ve Altınova belediye başkanları, HDP ve AKP ilçe başkanları, AKP il başkanı, il meclis üyeleri, daire amirleri ve barışa çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Barış töreni belde'de ikamet eden İmam Hatip Öğrencisi Sedat Şentürk'ün Kuran-ı Kerimin okunması ile başladı.

Barışa katkıda bulunan, Norşin kanaat önderi Şeyh Nurettin Mutlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Dalgıç, Günkırı belediye başkanı İlhan Çetinsoy ve Muhittin Eralan, Kıyasettin Serin Biret Yolaçan'ın katkısı ile bu barış töreninin gerçekleştirtildiği ifade edildi.

Günkırı Belediye Başkanı Çetinsoy; barış törenine katılan değerli misafirler öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık iki buçuk yıl önce Beldemizin iki kadim ailesinden olan İçkal ve Öztürk aileleri arasında meydana gelen, bizleri ve inanıyorumki sizleride son derece üzmüş bir hadise ile sonuçlanan olayın barışla sonuçlanması için buradayız.

Bizler dünyanın en gözde coğrafyasına sahip nimetleri bol, insanları güzel ve en önemlisi dini islam bir ülkede yaşıyoruz. Musibetler hepimizin başına gelebilir insanoğlu zayıftır, günaha meyildardır, lakin bizim ismet sıfatımız yoktur ki biz günah işleyelim. Her an her hatayı ve her günahı işleyebiliriz. Önemli olan insanın hatasını görüp geri dönmesidir, hatadan ders almasıdır.

Allah memleketimize ve ülkemizde bir daha bu tür husumetleri göstermesin. Bu barışa vesile ve katkısı olan herkese teşekkür ederim. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun rabbim onlardan razı olsun dedi.

​Bitlis il müftüsü Abdulkerim Akbaba açılış konuşması ve dualarıyla başladı. Bu barışa vesile olan herkese teşekkürlerimi  sunarım. Kin ve nefretin sebebi şeytandır. Şeytan ve şeytanın yandaşları  bir daha alt edilmiştir dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, çok hayırlı bir işin ve Bitlis’in ileri gelenlerinin gayretleri ile bugün sonuçlanmasının hep beraber izleyecekleri hayırlı bir iş için bir arada olduklarını söyledi.

Bitlis Valisi Orthan Öztürk, konuşmasında şunları söyledi: “İlimizin ve ilçelerimizin belediye başkanları, siyasi partilerimizin değerli yetkilileri, mesai arkadaşlarımız, basınımızın değerli üyeleri hürmete saygıya değer yaşayan alimleri ile bir aradayız. Gerçekten burada bulunmak bile bir hayırlı işe katkı sağlamak anlamında son derece önemlidir.  Hadise ile sonuçlanan olayın barışla sonuçlanması için buradayız. Bu benzeri olayların barışla sonuçlanması bizleri gerçekten mutlu etmiş olduğu ve benzeri olayların yaşanmamasını dileriz. Barış törenine katılan herkese teşekkür ederim dedi.
Düzenlenen barış töreni, tarafların Kuran-ı Kerim’in altında geçmesi ve sarılarak son buldu.

Törene çevre ilçe ve köylerden katılan vatandaşların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.
 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Özel

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.