Güroymak Kaymakamı gençlerle bir araya geldi Güroymak Kaymakamı gençlerle bir araya geldi
Günkırı Belediyesi, beldenin sınırları içerisinde yer alan ve tarihi çeşme olarak bilinen Aşurvan çeşmesi üzerinde, merada otlayan büyük ve küçükbaş hayvanlar için su olukları yaptı.

Beldenin geçim kaynağının büyük bir kısmının hayvancılık oluşturduğunu belirten Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, halktan böyle bir talep geldiğini ve bu talep doğrultusunda bu su oluklarını yaptıklarını söyledi. Belediye tarafından inşa edilen su oluklarının hem meraya çıkan hayvanlar için hem de o bölgede yer alan tarım arazilerinin sulanması için gerekli olduğunu dile getiren başkan Çetinsoy, 'Bu bölgede yer alan Aşurvan çeşmesi yeraltındaki su kaynaklarından besleniyor. Her mevsim suyu akan bir çeşmedir. Bu çeşme özellikle geçiş güzergahında bulunduğu için herkes en rahat şekilde faydalanabiliyor.

Özellikle meraya çıkan büyük ve küçükbaş hayvanların su ihtiyacını gidermek için bu su oluklarının yapımının önemli olduğunu gördük. Küçük bir hizmet olarak görülse de halkımızdan böyle bir talep geldiği için bunu hayata geçirmekten memnuniyet duyduk' dedi.