Losev

Günkırı’da altyapının yüzde 70'i bitti

Videoyu Aç Günkırı’da altyapının yüzde 70'i bitti
A
a

Altyapı çalışmalarını bitme noktasına getiren Günkırı Belediyesi, Refahiye Mahallesinde başlattığı kanalizasyon çalışmalarının yüzde 90’ını, belde genelinde ise yüzde 70’ini bitirerek büyük bir başarıya imza attı.

‘HERHANGİ BİR YERDEN YARDIM ALINMADI’
Üstyapının yanı sıra altyapı çalışmalarını da aralıksız sürdüren Günkırı Belediyesi, beldenin en büyük mahallelerinden olan ve bugüne kadar kanalizasyonu olmayan Refahiye Mahallesinde başlattığı kanalizasyon çalışmalarının yüzde 90’ını bitirdi. Tüm ara hatlarının döşendiği mahallede sayılı birkaç ev dışında tüm evlerinin bağlantısı sağlanarak mahalleye rahat bir nefes aldırıldı.  Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede dar bütçesine rağmen birçok hizmeti hayata geçiren belediye, yaşam alanının en önemli kısmını teşkil eden beldenin kanalizasyon çalışmasının yüzde 70’lik kısmını bitirdi. Kanalizasyonun olmamasından dolayı evsel akıntılarla birlikte yol kenarlarında biriken suların etrafa yaydığı kötü kokular kanalizasyon çalışmasının bitmesiyle birlikte son buldu. Çalışmalarla ilgili hazırlanan proje ilgili bakanlıklara sunulmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir yardım alınmamıştır. Yapılan bütün çalışmalar, belediyenin aylık bütçesiyle yapılmıştır. Kanalizasyon çalışması, her ne kadar belediye için görünmeyen bir hizmet olsa da maliyeti en yüksek olan çalışmaların başından gelir.

‘ÇALIŞMA YAPILMAYAN SADECE BİR MAHALLEMİZ VAR’

Altyapı çalışmalarını önemsediklerini belirten Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Geniş bir coğrafyaya yayılan ve altyapı hizmetinin büyük bir maliyet gerektirdiği çalışmaları istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. 7 farklı mahalleden oluşan beldemizde başlattığımız bu çalışmaları yavaş yavaş bitiriyoruz. Bizden önceki dönemde Pınarbaşı mahallesinde döşemesi yapılan kanalizasyon çalışmasının ev bağlantılarını sağlayarak bu mahallemizde ki çalışmayı bitirdik. Daha sonra Yeşilyurt mahallesi, Hürriyet mahallesi, Refahiye mahallesindeki bu çalışmalarımızı bitirdik. Cami ve Cumhuriyet mahallelerinde ise çalışmalarımızın bir kısmını bitirdik. Altyapı çalışmasını başlatamadığımız sadece bir mahallemiz kaldı. Bu mahallemizde Şenyurt Mahallesidir. Belediyemizin maddi imkanları elvermesi durumunda, çalışmaların eksik kaldığı Cami ve Cumhuriyet mahalleleri ile çalışmaların hiç yapılmadığı Şenyurt mahallemizde bu hizmeti hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

‘DAHA ÖNCE ANA KOLEKTÖR HATTINI BİTİRDİK’

Kanalizasyon çalışmasının en önemli hatlarından olan ana kolektör hattının döşeme çalışmalarını da daha önce bitirerek bu konudaki çalışmalarımıza kolaylık sağladık. Bu kapsamda mahalle ve sokak aralarındaki çalışmalarından sonra arıtma merkeziyle bağlantıyı sağlayacak ana kolektör hattının bitirilmesi bizlere büyük avantaj sağlamış oldu. Çünkü kanalizasyon çalışmasının can damarı ana kolektör hattıdır. Bu hat faal olmadan yapılan tüm çalışmalar anlamsız kalır. 2 bin 500 metre uzunluğunda olan bu hattımız, bu gün hiçbir sıkıntı yaşanmadan aktif ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Halkımıza böyle bir hizmet sunmaktan mutluyuz. İnşallah beldemizin hizmet ihtiyacı duyduğu her noktaya yerinde ve zamanında gerekli müdahaleyi yaparak eksikliklerimizi tamamlayacağız.

‘TÜM ARA HATLAR BAĞLANDI’

Yerleşim alanı içerisinde kanalizasyon çalışmasının yapıldığı yerlerde tüm ara hatları bağlayarak çevre temizliğine büyük bir katkı sağladık. Ev bağlantılarının bitmesiyle birlikte daha önce evsel atıklardan dolayı çevreye yayılan kötü kokular çalışmaların bitmesiyle birlikte son buldu. Halkımızın bu konuda rahata erişmeleri için yetersiz bütçemize rağmen çalışmalarımızı olabildiğince hızlandırarak biran önce bitirmesini sağladık. Bugün beldemizin kanalizasyon çalışmalarının yüzde 70 kısmını bitirmiş bulunmaktayız. Hava şartlarını ve belediyemizin bütçesini de göz önünde bulundurarak eksik kalan kısımları da biran önce bitirmeyi hedefliyoruz. Beldemizin geniş bir coğrafyaya yayılmasından dolayı bu çalışmayı biranda bitirmek zor oluyor. Bu duruma ne zaman yetiyor ne de belediyemizin dar bütçesi yetiyor. Bizlerde imkanlarımız dahilinde fırsat buldukça, kanalizasyonu olmayan mahallelerimizde bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz.

‘DAR BÜTÇEYE RAĞMEN BU ÇALIŞMALAR YAPILDI’

Asli işlerden birisi olan kanalizasyon çalışması her ne kadar yeraltında olup görünmese de en önemli hizmetlerin başından geliyor. Göreve başladığımızdan bu yana altyapı çalışmalarımızı önemseyerek bu konudaki hizmetlerimizi hiçbir zaman aksatmadık. Bizim için temiz bir çevre ve bununla birlikte sağlanacak olan halkımızın sağlığı önceliklidir. Bu şartların sağlanması için altyapının mutlaka yapılması gerekir. Her ne kadar bu konuda belediyemizin maddi imkanları kısıtlı olsa da bunu hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Belediyemizin dar bütçesine rağmen birçok hizmet konusunda proje hazırlayıp ilgili bakanlıklara sunmamıza rağmen bugüne kadar hiçbirinden olumlu yanıt almamışız. Yapılan bütün çalışmalar, belediyenin aylık bütçesiyle yapılmıştır. Hem bizlerin hem de halkımızın en büyük arzusu bu projelerin onay görmesidir. Belde halkımız bu konuda büyük beklenti içerisindedir. İnşallah bu konuda sesimizi duyarlar ve bizlere gereken maddi desteği sağlarlar. Çünkü her şeyden önce temiz ve düzenli bir çevrenin olması için altyapının eksiksiz bir şekilde tamamlanmış olması gerekir. Beldemizin böyle bir hizmete ihtiyacı vardır. Çünkü kanalizasyon çalışması hizmeti beldenin en önemli ihtiyaçların başından geliyor. Bizler de bunu göz önünde bulundurarak bu çalışmamızı hızlandırıp bitirmek istiyoruz.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.