DEM Bitlis Belediye
Losev

Günkırı Belediyesi Yeni Döneme Yeni Projelerle Girdi

Videoyu Aç Günkırı Belediyesi Yeni Döneme Yeni Projelerle Girdi
A
a

Yeni dönemde beldedeki eksikliklerle ilgili birçok projeyi üreterek ilgili bakanlıklara sunan Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, “Bizler bu konuda üstümüze düşen görevi yerine getirdik, gerisi sayın milletvekillerimizin çabasına, hükümetimizin ve bakanlıklarımızın takdirine kalmış bir durumdur” dedi.

Günkırı Belediyesi yeni dönemde adına yakışır şekilde yepyeni projeler üreterek hayata geçirmeyi hedefliyor. Beldenin temel sorunu olan ve bugüne kadar hiç yapılmayan anayol, mahalle yolları ve kanalizasyon çalışması projelerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel yaşamı olumlu etkileyecek projeler de hazırlandı.

Sosyal donatıların hiç olmadığı ve genç nüfusun yoğun olduğu beldedeki bu eksikliği gidermek için ilgili bakanlıklara sunulan projeler şu şekilde yer aldı:
1-Yol ve Sanat Yapıları Çalışması projesi,
2- Kanalizasyon projesi,
3- Kapalı Halısaha ve park peyzaj projesi,
4- Mesire alanı projesi,
5- Belediye Hizmet binası ve Cami çevresi peyzaj projesi,
6- Kültür ve Sanat Merkezi projesidir.

Sıralanan projelerin yanı sıra beldenin su ihtiyacını gidermek için hazırlanan su deposu ve cazibeli su akışı hattı projesi de ilgili resmi kurumlara sunulmuştur. Bir yerleşim yerinin cazibeli hale getirilmesi için olmazsa olmazlarından olan bu projeler, ilgili baklanlıklardan onay alması durumunda Günkırı Beldesi birçok sorunundan kurtulmuş olacak.

‘PROJELERİMİZİN KADERİ HÜKÜMETİMİZİN VE SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZİN ELİNDEDİR’

En büyük amacının belde içerisinde baş gösteren öncelikli sorunlardan olan altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlayarak, beldeye rahat bir nefes aldırmak olduğunu dile getiren Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu:

“Günkırı Beldesi 21 yıldır hak ettiği hizmeti almamıştır. Bizler bu kötü gidişata dur demek için elimizden geleni yaparak, gerekli projeleri üretip ilgili bakanlıklara sunduk.

Ak Parti Bitlis Milletvekilimiz sayın Vahit Kiler, birçok röportajında şu cümleye yer vermiştir: ‘Biz, 80 yıldır bize, memleketimize gelmeyen hizmeti ve hakkımızı istemişiz’ demiştir.

Bende milletvekilimiz sayın Vahit Kiler’in bu sözünden yola çıkarak, bu güne kadar Günkırı Beldemize gelmeyen hizmetleri ve verilmeyen hakkımızı istiyoruz diyorum. Belde olarak çevre kirliliğinden ve düzensizliğinden kurtulmak için bu projelerin hayat bulması gerektiği düşüncesindeyiz. Belediyemizin bütçesinin yetersizliğinden dolayı kendi imkanlarımızla bu projeleri hayata geçiremiyoruz. Beldemizin bu mağduriyetinin giderilmesi için gerekli projeleri hazırlattırarak ilgili bakanlıklara sunduk.

Bizler bu konuda üstümüze düşen görevi yerine getirdik, gerisi sayın milletvekillerimizin çabası ve bakanlıklarımızın takdirine kalmış bir durumdur. Kısaca bu projelerimizin kaderi hükümetimizin ve sayın milletvekillerimizin elindedir.


‘MİLLEETVEKİLLERİMİZİN GÜNKIRI’YI ÖNEMSEMELERİ GEREKİR’

Beldemizle ilgili bugüne kadar gelmeyen hizmetlerle ilgili bahaneleri ortadan kaldırmak ve beldemiz için zaruri ihtiyaç olan hizmetlerin projelerini çizdirerek ilgili bakanlıklarımıza sundum. Günkırı halkı olarak hakkımız olan hizmetleri almak için artık hiç bir sıkıntı ve sorun yaşamak istemiyoruz. Gelip görenler çok iyi biliyorlar ki Günkırı beldesi tam bir enkaz halindedir. Belde içerisinde doğru düzgün hiçbir yol yoktur. Yüksek bir nüfusa sahip olmamıza rağmen su sıkıntımız hiçbir zaman bitmemiştir. Mahallelerimizin çoğu yolları çamurdan geçilmiyor. Geniş bir coğrafyada yer alan beldemizin kanalizasyon çalışması yarım yamalak yapılmış ve berbat bir durumdadır.

Beldemizde bulunan 5 farklı mezarlıklarımızın hiçbirinin doğru düzgün yolu koruma duvarı yok. Kısaca beldemizin sıkıntıları ve eksiklikleri had safhadadır. Bu konuda mevcut milletvekillerimizin ve yeni adaylarımızın Günkırı Halkı'na çok iyi kulak vermelerini ve önemsemelerini istiyoruz. İnşallah onlar bizim sesimizi duyar ve bize de iyi bir hizmet yapmak nasip olur.

‘KİMSE GÜNKIRI’DA SIKINTI VE EKSİKLİK YOKMUŞ İMAJINI VERMESİN’

Buradan tüm Günkırılı hemşerilerime sesleniyorum. Bu sorunlarımızı hepiniz biliyor ve görüyorsunuz hatta ve hatta saymadığım birçok eksikliklerimizi de burada dile getirmedim. Sizde bu sıkıntılarımız için istediğiniz yerlerde dile getirebilirsiniz bu benim için memnuniyet verici olur. Hiç kimse Günkırı’da sıkıntı ve eksiklik yokmuş imajı yaratmasın. Sıkıntılarımız ve eksikliklerimiz ortadadır. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak içinde gece gündüz çalışıyoruz.

Halkımız bu konudaki çabalarımızı çok iyi biliyorlar. Dar bütçemize rağmen bir şeyleri üretmeye ve hayata geçirmeye çalışıyoruz. Halkımız her türlü hizmete layıktır. İnşallah bu konudaki çabalarımız sonucunda çizdirdiklerimiz projeler gerekli desteği alır ve bizde beldemizi hakkettiği yere getiririz” ifadelerine yer verdi.



Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.