Losev

Günkırı Belediye Başkanı Çetinsoy 2016 yılını değerlendirdi

Videoyu Aç Günkırı Belediye Başkanı Çetinsoy 2016 yılını değerlendirdi
A
a

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, geride kalan 2016 yılını hizmet konusuna değinerek, mevsim şartlarının normale dönmesiyle birlikte belediye olarak yapmayı hedefledikleri çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, geride kalan 2016 yılını hizmet konusunda değerlendirerek, mevsim şartlarının normale dönmesiyle birlikte belediye olarak yapmayı hedefledikleri hizmetleri sıraladı.

‘HÜRRİYET MAHALESİNİN ALTYAPISI TAMAMLANDI’

Bu yıl içerisinde öncelik verdiği hizmetlerin başında altyapı çalışması geldiğini belirten Başkan Çetinsoy şunlara değindi: Bir yerleşim yerinin olmazsa olmazlarından olan altyapı çalışması bizim önceliğimiz oldu. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda bu çalışmaya ağırlık vererek birçok eksiğimizi giderdik. Özellikle Hürriyet Mahallemizde başlattığımız çalışmaları kısa sürede sonuçlandırarak vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırttık. Hürriyet mahallemizde ev bağlantıları dahil kanalizasyon çalışmalarının büyük kısmını tamamladık. Kanalizasyon çalışmaları maliyeti yüksek olan çalışmalardır. Bugüne kadar bu konuda büyük bir ilerleme kaydettik. Bu mahallemiz geniş bir coğrafyaya yayıldığından dolayı bu çalışmayı bitirmek biraz zaman aldı. Çok şükür bu çalışmayı bu mahallemizde bitirerek, mahalle sakinlerine rahat ve temiz bir ortam yarattık.

‘CUMHURİYET MAHALLEMİZDEKİ KÖTÜ KOKUYU GİDERDİK’

Ara vermeden sürdürdüğümüz kanalizasyon çalışması Cumhuriyet mahallemizle devam ettirdik. Yüzölçümü olarak beldemizin en geniş alanına sahip Cumhuriyet mahallemizin altyapı çalışmalarının yüzde 90’ını bitirdik. Ana ve ara hatların yanı sıra ev bağlantılarının da büyük oranda tamamlandığı mahallede evsel akıntıların sebep olduğu kötü kokularda son buldu. Altyapı çalışmaları maliyeti yüksek fakat görünmeyen çalışmalardır. Çok şükür bu yıl içerisinde bu konuda büyük bir ilerleme kaydettik. Bu mahallemizde ilk defa bu çalışmaları başlatarak kısa sürede sonuçlandırdık. Ayrıca bu mahallemiz gelişmeye elverişli bir mahalledir. Her yıl yeni ev yapımları oluyor. Bu durumda böyle çalışmalara ihtiyaç duyuluyor. Bizlerde bu konuda gereken tedbiri alarak ihtiyaç duyulan mevkilerde bu çalışmayı başlatacağız.

‘ŞENYURT MAHALLEMİZ ATYAPISINA KAVUŞTU’

Beldemizin en kalabalık mahallelerinden olan ve evlerin iç içe olması nedeniyle altyapı çalışmalarının çok zor olduğu Şenyurt mahallemizle bu çalışmayı sürdürdük. İlk günden buyana altyapı çalışmalarını en çok başlatmak istediğimiz mahallelerin başında geliyordu. Şenyurt mahallemizde bu çalışmaları başlatmak bu yıl içerisinde bizlere nasip oldu. Bu mahallemizde bu tarz bir çalışmayı sürdürmek çok zor olmasına rağmen Allah’a çok şükürler olsun bu konuda büyük bir başarı sağladık. Gerek evlerin çok iç içe olması gerekse birkaç ara sokağa daha önce döşenen kilitli parke taşından dolayı bu çalışmayı uzun bir süre ancak bitirebildik. Özellikle çalışmalar esnasında zarar gören su şebekesi borularına ivedilikle müdahale ederek vatandaşların bu konuda mağdur olmalarını engelledik. Çok şükür zahmetli bir çalışmanın ardında bu çalışmayı tamamladık.

‘BELDEMİZDEKİ CAMİLERE MADDİ KATKI SAĞLADIK’

Beldemizin Hürriyet Mahallesinde yer alan ve yapımı tamamlanan Üstad Bediüzzaman Said Nursi Cami’nin çatısını yaptırdık. Daha sonra bu camimizin yan tarafında inşa edilen Kur’an Kursu, Taziye evi ve imam evinin de yapımına büyük katkı sağlayarak bu çalışmaların bitmesine vesile olduk. Ayrıca bu camimizin bahçe duvarını ve ışıklandırmasından sonra bahçe zeminine de kilitli parke taşı döşeyerek bir dini ibadethaneye yakışır bir hale getirdik. Bunun yanı sıra Beldemizin farklı bir mahallesinde bulunan Hz Ömer Camimizin yan tarafında yeni inşa edilen Taziye evi, Kur’an Kursu ve İmam evinin yapım masraflarına da belediye olarak büyük bir katkı sağladık. İnşallah en kısa zamanda bu hizmetin de bitmesine vesile olacağız.

‘YEŞiL BiR ÇEVRE iÇiN FiDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDUK’

Beldemizdeki yeşillendirme çalışmaları kapsamında belde anayolunun kaldırımlarına ve belediye bahçesine fidan diktik. Kaldırımlara 200 adet top akasya, belediye bahçesine ise 20 adet ladin çamını dikerek, yeşil bir çevre yarattık. Geçen sene anayolumuzun her iki tarafına kaldırımlar yaparak gerekli ışıklandırmayı yaptık. Mevsim şartlarının uygun olmamasından dolayı fidan dikim çalışması bu seneye kaldı. Bu güzel kaldırımlarımızı fidansız bırakmak olmazdı. Hem çevremize güzel bir görünüm kazandırmak hem de gerekli yeşillendirmeyi yapmak adına fidanlarımızı toprakla buluşturduk. İnşallah bu çalışma alanımızı önümüzdeki yıllarda daha da genişleterek beldemizi daha da yeşillendireceğiz.

‘BELDE MEYDANINA VE KÖPRÜ YOLUMUZA KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEDİK’

Belde meydanı ve Yeşilyurt mahallemiz için yaptığımız köprü yolunu eski görüntüsünden kurtardık. Geçen sene yapımını tamamladığımız ve Yeşilyurt Mahallesiyle bağlantı sağlayan köprünün yolunu ve belde meydanına kilitli parke taşı döşedik. Daha önce toz ve çamurdan geçilmeyen yol ve belde meydanı çalışmaların bitmesiyle birlikte tertemiz bir görünüme kavuştu. İmkanlarımız dahilinde çevre düzenimizi aksatmadan her zaman temiz tutmaya çalıştık. Daha önce bir çöplük alanını andıran bu alanımızı hizmetle buluşturarak, temiz ve güzel bir görünüme kavuşturduk. Halkımız gönül rahatlığıyla bu alanımızı ve yolumuzu kullanabilir.

‘HÜRRİYET MAHALLEMİZİ TOZ BULUTUNDAN KURTARDIK’

Aralıksız sürdürdüğümüz yol çalışmaları kapsamında Hürriyet mahallemizin yolunu da bitirerek, bu yolda oluşan toz bulutuna son verdik. Altyapı çalışmalarını tamamladığımız ve bugüne kadar stabilize durumunda olan Hürriyet mahallemizin yoluna kilitli parke taşı döşeyerek, bu çalışmamızı en iyi şekilde sonuçlandırdık. 12 metre genişliğinde yaptırdığımız Hürriyet mahallemizin yolunun yapımı büyük bir mecburiyet arz ediyordu. Çünkü; bu yolumuz belde hayvanlarının geçiş güzergahında bulunmasından dolayı sabah ve akşam saatlerinde bu mahallemiz adeta toz bulutu altında kalıyordu ve bu tozdan dolayı insanlar evlerinde

oturamaz duruma gelmişlerdi. Mahalle sakinlerinin bu durumu bizleri çok rahatsız ediyordu. Bu düşünceyle bu yol çalışmamızı başlatarak, toz ve çamuru bu mahallemizin kaderi olmaktan çıkarttık.

‘VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN İSTİNAT DUVARI YAPTIK’

Vatandaşlarımızın can güvenli için Cami Mahallesi ile Pınarbaşı mahallemizi birbirine bağlayan yolun kenarında meydana gelecek olası toprak kaymasına karşı perde betondan istinat duvarı yaptırdık. Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde ve 40 metre uzunluğunda olan istinat duvarı çalışmaları, kısa sürede bitirilerek vatandaşlar için gerekli önlem alınmış oldu. Bu çalışmamız vatandaşlarımızın can güvenliği için çok önemlidir. Perde betondan istinat duvarı yaptırdığımız yerde toprak kayması olasılığı çok yüksekti. Bu durumu gördüğümüz gibi gereken işlemleri başlatarak bu çalışmayı hayata geçirdik. Bu bizim belde içerisinde yaptırdığımız ikinci istinat duvarıdır. Geçen yıl da Pınarbaşı mahallemizde benzer bir çalışmayı yaptırarak, vatandaşlarımız için gereken can güvenliğini sağladık. Bu çalışmalardan sonra vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hiçbir tehlikeyle karşılaşmadan bu yolumuzu kullanabilirler.

‘YOLLARIMIZA ALT TEMEL DOGU ÇALIŞMASI YAPTIK’

Yaşam alanlarının vazgeçilmezi olan yollarımızı bir bir şekillendirdik. Özelikle parke taşı yapamadığımız mahalle yollarımıza alt temel dolgu çalışması yaptırarak kilitli parke taşı döşeme işlemine hazır hale getirdik. Refahiye mahallesi, Hürriyet Mahallesi ve Cami Mahallesi yollarına çakıl ve mıcır döktürerek bu yollarımızı bir nebze de olsa çamurdan kurtardık. Dolgu çalışması yapılan yollara yeni sezonla birlikte gerekli çalışmayı başlatacakları başlatmayı düşünüyoruz. Allah’ın izniyle kendi dönemimizde beldemiz içerisinde yapımı tamamlanmayan yol kalmayacak. Bugüne kadar ihmal edilen bu yollardan dolayı vatandaşlarımızın gereğinden fazla mağdur olduklarını çok iyi biliyoruz. İnşallah bu mağduriyetlerini gidererek herkese temiz ve sağlıklı bir ortam yaratacağız.

‘MEZARLIKLARA KORUMA DUVARI YAPMAYI HEDEFLİYORUZ’

Beldemiz nüfus bakımında kalabalık olması nedeniyle dört farklı yerde mezarlıklarımız bulunmaktadır. Bu mezarlıklarımız içerisinde Şeyh Mahmut Mezarlığı dışında diğer mezarlıklarımızın etrafından koruma duvarı veya tel örgü bulunmamaktadır. Bu şekilde mezarlıklarımız her türlü olumsuz şartlara açık durumdadır. Bu duruma son vermek için hedeflerimiz arasına aldığımız bu çalışmayı Allah’ın izniyle kendi dönemimiz içerisinde yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konudaki duyarlılıkları ve istekleri göz önünde bulundurarak, halkımızla birlikte koordineli bir şekilde bu çalışmayı yürütmeyi hedefliyoruz.

‘PINARBAŞI’NA SU DEPOSU YAPMAYI AMAÇLIYORUZ’

Beldemizin en kalabalık mahallelerinden olan ve yaz dönemlerinde vatandaşlarımızın şebeke suyunu düzensiz kullanmaları sonucunda zaman zaman su sıkıntısı yaşayan bu mahallemizin bu durumuna son vermeyi amaçlıyoruz. Sonbaharın son günlerinde başlattığımız çalışmayla bu mahallemizin yolunu çok şükür bitirdik. Sırada bu mahallemizin ara ara yaşadığı su sorununu gidermek var. Bu konuda belediyemizce gerekli projeyi hazırlayıp ilgili kuruma sunmuşuz. Bu projemizin onay görmesiyle birlikte bu mahallemiz için 200 ton kapasiteli bir su deposu inşa edeceğiz. Mühendis nezaretinde gerçekleştirdiğimiz

çalışma kapsamında daha önce yeri tespit edilen cazibeli su kaynaklarında gerekli çalışmayı yapıp, inşallah bu mahallemizin su sıkıntısına son vereceğiz.

‘HEDEFİMİZDE YOLLARI YAPILMAYAN MAHALLELER VAR’

Altyapı çalışmalarının büyük kısmını tamamladığımız ve kilitli parke taşı döşeme işlemine hazır hale getirdiğimiz Refahiye, Hürriyet ve Cami mahallelerimizin yollarına el atacağız. Bugüne kadar yapılmayan ve bakımsızlıktan geçilmeyen bu mahallelerimizin yolları için kilitli parke taşı döşemeyi hedefliyoruz. Bütçemizin yetersizliğinden dolayı bu mahallelerimizin yollarında sadece alt temel dolgu çalışması yapmışız. Allah nasip ederse bu mahallelerimizin yolları için gereken kaynağı sağladıktan sonra gerekli çalışmayı başlatmayı hedefliyoruz.

‘21 YILLIK HİZMET BİNAMIZI TADİLAT YAPMAYI PLANLIYORUZ’

Yol ve kanalizasyon çalışmalarımızdan sonra, 21 yıl önce inşa edilen ve geçen yıl kalorifer tesisatını döşediğimiz belediye hizmet binamızın iç ve dış onarımı yapmayı düşünüyoruz. Kısa süre önce bahçe düzenlemesini yaptığımız ve bugüne kadar tadilattan geçirilmeyen hizmet binamızda yapacağımız tadilatla daha güzel ve daha donanımlı hale getirmeyi planlıyoruz. Uygun zamanı bulmamızla birlikte binamızda gereken çalışmayı başlatıp resmi kuruma yakışır bir duruma getirmeyi amaçlıyoruz.

‘YEŞİL BİR DİNLENME ALANI YAPACAĞIZ’

Belde nüfusumuz kalabalık olmasına rağmen, beldemizde vatandaşlarımızın özellikle akşam saatlerinde oturup dinlenebileceği bir park bulunmamaktadır. Bu duruma son vermek için okulumuzun karşısında inşa ettiğimiz köprümüzün hemen yan tarafında bulunan ve dolgusunu tamamladığımız boş alanda bir park yapmayı düşünüyoruz. Gerekli yeşillendirme ve fidan dikiminin yapılacağı alanın belli noktalarına da banklar yerleştirilerek, insanlarımız gönül rahatlığıyla dinlenebileceği bir mekan haline getireceğiz.

‘GÜNDEMİMİZDE BELDE ANAYOLUMUZUN GİRİŞİNE BİR KEMER YAPMAK VAR’

Bir diğer hedefimiz de kaldırım, desenli perde beton, ışıklandırma ve bir kısım asfaltlama işlemlerini bitirdiğimiz belde anayolumuzun girişine yakışır bir kemer yapmaktır. Bunun yanı sıra yaz döneminde yaptığımız mevcut sıcak asfaltın üzerine bir kat daha sıcak asfalt dökerek yolumuzu daha da kullanışlı hale getireceğiz. Ayrıca kaldırımlarımızda yerini belirlediğimiz noktalarda da gerekli ağaç dikimi yaparak, yolumuzu güzel bir manzaraya kavuşturacağız.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.