DEM Bitlis Belediye
Losev

Günkırı Belediye Başkanı Çetinsoy, DP'den İstifa Etti

Videoyu Aç Günkırı Belediye Başkanı Çetinsoy, DP'den İstifa Etti
A
a

Demokrat Parti (DP)’nin Bitlis’teki tek belediye başkanı olan Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini açıklaması üzerine partisinden istifa etti

30 Mart yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den Günkırı Belediye Başkan adayı olarak seçime katılan ve seçimi kazanan Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy ve belediye meclis üyeleri, partilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini açıklaması üzerine toplu olarak partilerinden istifa ettiler. Demokrat Parti’nin Bitlis’teki tek belediye başkanı olan İlhan Çetinsoy, belediye meclis üyeleriyle birlikte yaptıkları yazılı bir açıklamada istifa gerekçelerini şu şekilde sıraladılar: 30 Mart yerel seçimlerinde bu partiden belediye başkan adayı oldum ve seçimi kazandım. 10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde partimiz bizlere danışmadan, fikirlerimizi almadan CHP ile MHP’nin çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini kamuoyuyla paylaşınca bu durum bizim için kırılma noktası oldu.

‘ÜLKEDEKİ BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ ÖNEMSİYORUZ’

Ülkemizdeki kardeşlik ve barışın devam etmesi ayrıca toplumsal birleşmenin güçlenmesi için Cumhurbaşkanlığı seçimini çok önemsiyoruz. Bu nedenle partimiz, Cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir makama aday olacak olan isme vereceği desteği önceden bizlerle paylaşmalıydı. Genel merkez bu konuda fikirlerimizi almadan sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini duyurması bizleri üzmüş ve partiden istifa etmemize yol açmıştır. Her şeyden önce Genel Merkezin hangi adaya destek vereceği konusunda bizlere danışmaları gerekirdi. Bizler Demokrat Parti’den seçilmiş kişiler olarak fikirlerimizin alınmasını çok istiyorduk. Parti’nin bu konuda seçmen kitlesiyle fikir danışıklığına gitmeden böyle bir karar vermesini doğru bulmuyoruz. Bu gün burada arkadaşlarla birlikte toplu olarak Demokrat Parti’den istifa ediyoruz. Belediye başkanlık görevimi şimdilik herhangi bir partiye geçmeden bağımsız olarak sürdüreceğim”


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.