“KUYU-12” Operasyonu: 43 Gözaltı “KUYU-12” Operasyonu: 43 Gözaltı

İlgili yetkililer, F-16 savaş uçaklarının ne zaman, kaç tane ve kim tarafından verileceğine ilişkin kararların eğitim devam ederken gelecek aylarda alınacağını açıkladılar. Eğitim ise Avrupa'da gerçekleştirilecek ve önümüzdeki haftalarda başlayacak.

Zelenskiy, Biden'a teşekkür etti
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Twitter hesabından söz konusu kararı doğruladı ve "ABD ve Sayın Biden'ın uluslararası savaş uçağı koalisyonunu desteklemeye yönelik tarihi kararını memnuniyetle karşılıyorum. Bu karar, gökyüzündeki ordumuzu daha da güçlendirecektir. Hiroşima'daki G7 Zirvesinde bu kararın uygulanmasını görüşeceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Uluslararası koalisyon, Ukrayna'ya savaş uçağı sağlayacak
İngiltere ve Hollanda, İzlanda'daki Avrupa Konseyi zirvesinde oturum aralarında, Ukrayna'ya savaş uçağı sağlamak amacıyla bir "uluslararası koalisyon" üzerinde anlaştıklarını açıklamıştı. Ayrıca İngiltere ve Almanya, yakın gelecekte Kiev'e savaş uçağı teslimi yapmayacaklarını ve Ukrayna'ya olası bir F-16 savaş uçağı teslimatının nihai kararının ABD'ye ait olduğunu belirtmişlerdi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)