Türkiye'nin ilk yerli otomobil denemesi 1961'den bu yana gerçekleştirildi ve şimdi, Türkiye'nin yerli otomobil markası olan TOGG, Diyarbakır'da tanıtıldı.

TOGG, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Park 75 alanında sergilendi ve ilk test sürüşü Vali Ali İhsan Su tarafından gerçekleştirildi.

TOGG'un ilk test sürüşü sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Su, TOGG'un Türkiye'nin gururu olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. "TOGG, tamamen yerli ve milli bir otomobil ve vatandaşlarımız gerçekten muhteşem bir otomobil kullanıyorlar. Otomobil kullanmak inanılmaz derecede konforlu ve zevkli bir deneyim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, iş insanlarımıza ve mühendislere en kalbi şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Vali Su, "TCDD Anadolu, SİHA, İHA, Kaan'ımız, tankımız ve diğer yerli eserlerimizle Türkiye, her alanda çok değerli yerli ve milli eserler ortaya koyuyor. Mühendislerimiz ve insanlarımızın ortaya koyduğu muhteşem eserlerdir. Ülke olarak hep birlikte güzel şeylere imza atıyoruz. Tüm vatandaşlarımızla bu güzel gururu hep birlikte yaşıyoruz. İnşallah bu başarılar daha da ileriye gidecektir." ifadelerini kullandı.

MSB: 15 PKK Üyesi Öldürüldü MSB: 15 PKK Üyesi Öldürüldü

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)