Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı

Türkiye genelinde yapılacak olan seçimler öncesi seçim yasakları bugün saat 18.00'de başlıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine göre, oy verme gününden önceki gün saat 18:00'de propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları sona eriyor. Oy verme işlemi ise 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak olup, seçim günü yasakları uygulanacak.

Seçim yasakları, seçim gününden önceki gün başlıyor ve Pazar günü saat 06.00'da sona eriyor. Bu yasak süresi boyunca, kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi tüm umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise sadece yemek servisi yapılacak. Düğünler ise saat 18:00'den sonra yapılabilecek.

Seçim günü ayrıca silah taşıma konusunda da kısıtlamalar uygulanacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak. Propaganda yasağı ise 27 Mayıs saat 18:00'de başlayacak ve 24 saat boyunca devam edecek. Yani sandıklar kapanana kadar propaganda içeren herhangi bir haber veya yayın yapılamayacak. Saat 18:00 ile 21:00 arasında ise Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)