Türkiyeli 4 genç ABD’de hayatını kaybetti, 3 genç Batmanlı Türkiyeli 4 genç ABD’de hayatını kaybetti, 3 genç Batmanlı

Bitlis'te, son yıllarda sağlanan teşvikler sayesinde, birbirinden farklı birçok tekstil atölyesi açıldı ve bu atölyeler Binlerce kişiye iş imkanı sağladı. OSB'de bulunan 60'a yakın atölyede 13 bin kişi istihdam ediliyor. Bu atölyelere devlet tarafından sağlanan desteklerin sürmesi ile bölgede yatırımların daha da artması bekleniyor. Tekstil işletmecisi Emirhan Uludil, marka firmaları desteğinin bu bölgeye gelmesi halinde yurt içi istihdamın da buraya kayabileceğini savundu.

Bitlis'in Yatırım Teşvik Programı kapsamında 6. bölge içinde yer aldığını belirten Uludil, son yıllarda yapılan teşvikler ve bölgede huzur ve güvenin sağlanmasıyla binlerce insan iş sahibi olmuştur. Yurt içi ve yurt dışına ürünler pazarlayan atölyeler, Bitlis'in ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Uludil, daha önceleri marka firmaların burada iş yaptırdığını, ancak daha ucuz işgücü sağlayan yurtdışı atölyelere yönelmeye başladığını ve bunun bölgedeki atölyeleri olumsuz etkilediğini belirterek, "Türkiye'deki giyim markalarının yurt dışından üretim almaması için devletimizden teşvik ve destek bekleyeceğiz" dedi.

Uludil, Bitlis'te yaklaşık 60 fabrika bulunduğunu ve istihdam konusunda daha da büyüme potansiyeli olduğunu ifade ederek, farklı sektörlerde gelir için devletin mutlaka bir çare bulması gerektiğine dikkat çekti. İstihdamın güvence altına alınması için yeni teşviklere ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Uludil, tekstil sektörüne daha çok önem verilmesi gerektiğini de belirtti.

Çalışanlarını sadece şehir merkezlerinden değil, köylerden de topladıklarını belirten işletmeci, köylerdeki insanların da burada çalışmasını umduklarını söyleyerek, "Devletimize ve büyük markalarımıza çağrımız, Türkiye içinde neler yapabileceğimizi konuşmalıyız" dedi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)