Valilik tarafından yapılan açıklamada, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 74. maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9. ve 66. maddeleri gereğince, 28 Haziran 2023-15 Ekim 2023 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı belirtilmiştir.

“KUYU-12” Operasyonu: 43 Gözaltı “KUYU-12” Operasyonu: 43 Gözaltı

Edirne ili sınırları içinde bulunan orman parkları ve tabiat parklarında piknik yapma, spor, yürüyüş gibi faaliyetlerin serbest olduğu ifade edilmektedir.

Ancak orman üretiminde çalışanlar ve tarım-hayvancılık-arıcılık gibi zirai faaliyetlerde bulunan kişilerin bu yasağın dışında olduğu vurgulanmıştır.

Ayrıca, Edirne İli mülki hudutları içerisinde anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden kaynaklanan dalların ve bitki örtüsünün yakılmasının yasak olduğu belirtilmiştir.

Ormanlık alanlara yakın yerlerde düzenlenen düğün ve benzeri organizasyonlarda, orman yangınına sebep olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanımına izin verilmeyeceği ifade edilmiştir.

Denetim ekiplerinin, İlçe Kaymakamlıkları ve Orman İşletme Müdürlükleri tarafından koordinasyon içerisinde etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacakları belirtilmiştir.

Belirtilen karar ve önlemlere uymayan kişilere 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı bildirilmiştir.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)