İlerleyen Dünya ve Uzay Bilimi (AGU) adlı grubun dergisinde yayımlanan araştırmada, başta Manhattan bölgesi olmak üzere gökdelenlerin şehrin jeolojik yapısına etkisi araştırıldı.

Araştırmada, 8 milyondan fazla insanın yaşadığı New York şehrinin bazı bölümlerinde, gökdelenlerin kütlesinden dolayı her yıl 1 ila 2 milimetre deniz seviyesine doğru çökme görüldüğü ifade edildi.

Ölçek olarak küçük olmasına rağmen, bu çökmenin şehrin doğal afetlere karşı zayıf hale getirdiği vurgulandı. Araştırmada, “Kıyı şehirleri küresel olarak büyüdükçe, inşaat yoğunluğunun artması ve deniz seviyesinin yükselmesi, artan su baskını tehlikesi anlamına geliyor.” uyarısı yapıldı.

MSB: 15 PKK Üyesi Öldürüldü MSB: 15 PKK Üyesi Öldürüldü

Ayrıca, Manhattan adasının alt kısmı ile Brooklyn ve Queens'teki bazı bölgelerin sel riski açısından en fazla tehdit altında olduğuna dikkat çekildi.

Araştırmada, New York'taki tüm binaların kütlesi hesaplanarak Dünya'ya uyguladığı basınçtan kaynaklı çökme modellendi ve uydu verileri ile New York'ta gözlemlenen çökmenin ayrıntılı grafikleri sunuldu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)