Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, konuyla ilgili olarak Milliyet gazetesine şu açıklamayı yaptı:

“Bu bizim için yeni bir konu, daha önce uygulanmayan bir sistem. Uygulama, tam hatları belirlendikten sonra daha başarılı olacaktır.

Genel hatlarıyla, Sayın Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından anladığımız kadarıyla, memurlara büyük şehirlerde il ve ilçe bazında ayrı ayrı kira yardımı sağlanacak. Büyük şehirlerde kira yardımı daha yüksek olacak, küçük şehirlerde ve taşralarda ise daha düşük olacak.

Taban aylık ücreti 22.000 TL'den sonra bu uygulama yürürlüğe girdiğinde, memurlar için avantajlı olacaktır. Son dönemde, memurlar kiraların artışı ve yüksek yaşam maliyetleri nedeniyle büyük şehirlerde çalışmak istemiyorlardı. Bu yeni uygulama ile bu sorunların önüne geçilecek.

Ayrıca, ilçe bazında belirlenen bir ücretin desteğiyle hayatın normal akışına uygun bir sistem olacaktır. Örneğin, İstanbul'da Bağcılar ile Beşiktaş arasındaki kira fiyatları çok farklı olabiliyor. Bu adım son derece olumlu bir gelişmedir ve biz de bunu destekliyoruz.

Kira yardımı, belli bir oran üzerinden değil, her il ve ilçenin kendine göre belli bir rayiç ücretsiz belirlenerek yapılacak. Bu ücret üzerinden kira yardımı verileceğini düşünüyorum.”

Noterlere Yeni Düzenleme: Meclis'te Kanun Teklifi Görüşülüyor Noterlere Yeni Düzenleme: Meclis'te Kanun Teklifi Görüşülüyor

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)