MSB: 15 PKK Üyesi Öldürüldü MSB: 15 PKK Üyesi Öldürüldü

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı ve bu sınavda Türkiye genelindeki 23 şehirden 53 imam hatip ortaokulu öğrencisi 500 tam puan alarak şampiyonlar arasına adını yazdırdı. Bu başarıyı kutlamak ve tercihlerini yapmadan önce bilgilendirme programı düzenlemek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ÖNDER İmam Hatipler Derneği tarafından İstanbul'da bir araya gelindi.

Burhan Felek Köşkü'nde gerçekleştirilen etkinliğe, ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, eğitimciler, gençler ve aileleri katıldı. Programda, gençlere "Tercihim Geleceğim" programı tanıtıldı ve başarıları kutlandı.

Programda konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Türkiye şampiyonu olmanın yanı sıra gençlerin Anadolu insanı olduklarını, büyük bir medeniyetin mirasçısı olduklarını ve üzerlerinde büyük bir sorumluluk taşıdıklarını vurgulayarak gençleri tebrik etti. Ayrıca, imam hatip okullarının Türkiye'ye en az maliyetle en yüksek katma değeri oluşturan okullar olduğunu belirten ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, okulların uzun bir serüvenden bugüne değerli başarılar elde ettiğini ifade etti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da çocukların ve gençliğin önemine vurgu yaparak, imam hatip okullarında çocukların çok yönlü değerlerin yanı sıra kadim kültürümüzü de en iyi şekilde öğrendiklerini ve hazırlandıklarını belirtti.

Etkinlik, gençlerin başarılarına vurgu yaparak onları tebrik etmek ve tercihlerini yapmadan önce bilgilendirmek amacıyla düzenlenen önemli bir buluşma oldu.

lgs-sampiyonlari-istanbulda-bir-araya-geldi-6c8512b7.jpg

lgs-sampiyonlari-istanbulda-bir-araya-geldi-12090f48.jpg

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)