Merkezi sınav, deprem bölgesi dahil ülke genelindeki illerde yapılacak. Bu yılki sınavda, deprem bölgesindeki öğrencilerin mağdur olmaması için sadece 8. sınıfın ilk dönem konularından soru sorulacak.
Toplam 465,274 sınav görevlisinin yeraldığı LGS merkezi sınavı 15,532 okulda, 81,570 salonda gerçekleştirilecek.
Merkezi sınav hazırlığı, toplamda 1,246,429 8. sınıf öğrencisi göz önüne alınarak yapıldı. Deprem bölgesindeki 256 bin civarındaki öğrenciden 67 bini 71 ilde sınava girecek.
Sınava girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek. Sınav giriş belgeleri sınav günü öğrencinin sınava gireceği sırada temin edilecek.
Öğrencilerin, sınavda yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az 2 kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekiyor.
Sınav, sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumda yapılacak. Sözel oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru, 75 dakika yanıtlama süresi ile sorulacak.
Saat 11.30'da başlayacak sayısal oturumunda, öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltilerek 80 dakika yanıtlama süresi verilecek. İki oturum arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkıp ihtiyaçlarını giderebilecekler.
Cevap anahtarı sınavdan sonra yayımlanacak
Sınavdan sonraki gün, öğrenciler, sınav kitapçıklarını sınav yaptıkları okullardan teslim alabilecekler. Sınav sonuçları, cevap anahtarının Bakanlık web sitesinde yayınlanması ile birlikte 26 Haziran tarihinde ilan edilecektir. Sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.
Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlayacak.