Yozgat Canlı Hayvan Pazarı'nda vatandaşlar kurbanlık alışverişi için bir araya geldi. Fiyatların yüksek olduğunu düşünen bazı vatandaşlar ise daha uygun seçenekler aramaya başladı.

Necip Kaya isimli bir besici, pazara üç kurbanlık getirdiğini ve birini sattığını açıkladı. Ali Fuat Aysel ise 20 büyükbaş kurbanlık getirdiğini ve bunlardan 18'inin satıldığını belirtti.

Mustafa Meşe adlı bir vatandaş ise sıkı pazarlık yaparak 60 bin lira değerindeki bir kurbanı 52 bin 500 liraya aldığını dile getirdi.

Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'na ise Kırşehir'in yanı sıra Aksaray, Nevşehir ve Kırıkkale gibi çevre illerden gelen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, pazarın arife günü ile bayramın birinci ve ikinci günü de açık kalacağını duyurdu. Küçükbaş hayvanlara daha fazla talep olduğunu belirten Çelik, fiyatların 4 ile 10 bin lira arasında değiştiğini, büyükbaş hayvanların ise hisse başına 10 binden başlayarak 20-25 bin liraya kadar çıktığını ifade etti.

Çelik ayrıca, mandıralardan hayvan alıp kesen vatandaşların bu yıl daha fazla olduğunu ve şu anda 1000 büyükbaş ve 7 bin 500 küçükbaş hayvanın bulunduğunu söyledi.

Gazze'de Şehit Sayısı 39 Bin 145'e Yükseldi Gazze'de Şehit Sayısı 39 Bin 145'e Yükseldi

Besici Murat Gürlek, getirdiği 120 küçükbaşın yarısını sattığını ve alıcılar ile üreticilerin genel olarak memnun olduğunu belirtti. Fuat Polat ise geçen yıla göre küçükbaş hayvanlara daha fazla talep olduğunu ve yaklaşık 250 küçükbaş sattığını dile getirdi.

Büyükbaş üreticisi Ercan Demiral ise Sivas Şarkışla'dan getirdiği kurbanlık hayvanların canlı ağırlığının yaklaşık 900 kilogram olduğunu ve verimli olduklarını belirtti. Ayrıca hayvanların yaylada otlandığını ve kuru besi ile beslendiğini ifade ederek et verimliliğinin yüzde 60 olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ