Depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin her türlü ihtiyacına koşan ve hayata tutunmaları için gayret gösteren İslami sivil toplum kuruluşları sahada çalışmalarına devam ediyorlar.

TDV Adıyaman Gençlik Kolları, konteyner konteyner gezip depremzedelerin psikolojilerinin düzelmesi için çalışmalar yürütüyor. Başkanları Edanur Çetin, kendisinin de bir depremzede olduğunu ancak gönüllü arkadaşlarıyla birlikte depremzedelere yardım etmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti. Bu çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Bugün konteyner kentleri ziyaret ederek, çocuklarla oyunlar oynayıp, depremzedelerin dertlerini dinleyip, manevi destek vermeye çalıştıklarını ifade etti. Kendi aralarında birbirlerine sahip çıkmazlarsa, ne zaman sahip çıkacaklarını da belirtti.

Öte yandan, Nida Karataş da depremzede çocuklar ve büyüklerle birlikte vakit geçirdiklerini, çocukları mutlu etmek için ellerinden geleni yaptıklarını amaçladıklarını söyledi. Kendilerinin de depremzedeler arasında olduğunu belirterek, bu acıyı paylaşmanın çok önemli olduğunu aktardı.

16 İlde Geniş Çaplı Uyuşturucu Operasyonu: 59 Gözaltı 16 İlde Geniş Çaplı Uyuşturucu Operasyonu: 59 Gözaltı

Depremzedelerin dertlerine ortak olmaya çalıştıklarını belirten Beyzanur Ercemal ise konteyner kentleri dolaşıp çocuklara bir nebze de olsa mutluluk vermek için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Onların moral kaynağı olmaya çalıştıklarını vurguladı. Sonuçta, depremin zorlu anlarını hep birlikte unutmak için çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)