Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu olan İMECE, TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlandı ve geliştirildi. Proje, TÜBİTAK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından finanse edildi ve müşteri kurumu Savunma Sanayii Başkanlığı, son kullanıcısı ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı oldu.

İki kez ertelenen İMECE, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden Türkiye saati ile 09.48'de gönderilmeyi planlıyor.

Fırlatma töreni, Ankara'daki TÜBİTAK UZAY yer istasyonunda gerçekleşecek ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın katılımı ile gerçekleşecek.

HÜDA PAR, "DEM Parti Kaos Peşinde Koşuyor" Dedi HÜDA PAR, "DEM Parti Kaos Peşinde Koşuyor" Dedi

680 kilometre yükseklikte güneşe eş zamanlı olarak dönecek olan İMECE, tasarım ömrü boyunca hedef teşhis, tespit, doğal afet, tarım uygulamaları gibi birçok alanda ülkeye hizmet verecek. Uydu, tüm dünyadan görüntü elde edebilecek.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)