Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Refah Partisi 20. Dönem Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın, ikinci turda Cumhurbaşkanlığı Seçiminde CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıkladı.

Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı

Saadet Partilileri, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceği için eleştiren Aydın, "Milletimiz seçime yüzde 90'a yakın bir katılım göstererek şölen havasında geçirdi. 28 Mayıs'ta demokrasi bayramını kutlayacağız. Zaten millet, birinci turda Cumhurbaşkanını seçti. Sayın Erdoğan %49,5 oy aldı ve 5 puan fark attı. Bu, kazananın kendisi olduğu anlamına geliyor. İkinci turda, muhalefetin kararını anlamayanlar için daha büyük bir hezimet olacak, özellikle Sayın Oğan'ın katılımıyla millet 5 puanlık farkı daha da artıracaktır. Muhalefet şu anda buzlu zeminde giden bir araba gibidir, bundan sonra söylemleri aleyhlerine olduğu için oyları daha da düşecek. Hezimetle kaybetmemek için tek yol çekilmektir. Merhum Erbakan Hoca'nın vefatında onun Genel Başkan Yardımcısı olarak Saadet Partisine sesleniyorum. Lütfen kafanızı bir kaldırın, içinde bulunduğunuz ittifakta kimlerin arkasında, yanınızda ve önünüzde olduğunu iyice görün." dedi.

Aydın, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Daha önce Amerika, Avrupa, İngiltere, Dünya siyonizmi, siyonist sermayenin yayın organları, dış istihbarat güçleri gibi destekleriniz vardı. Ancak şimdi hemen hemen hepsi Sayın Erdoğan'ın kesin galibiyetini gördü ve pozisyon değiştiriyorlar. Ancak PKK, PYD, FETÖ, LGBT dernekleri, masonlar, faizciler gibi destekleriniz hala var. Hatta HDP bile sessiz kaldı. CHP döneminde Kur'an'ın yasaklandığı için Edirne'den Kars'a otobüs seferleri düzenleyip içinde Kur'an öğreten Süleyman Efendi ile hiçbir alakası kalmamış adına Süleymancı denilen bir grup dışında kimse kalmadı. Hezimeti büyük olacak ve altında kalanlar un ufak olacak."

"Saadet Partililer, Allah sadıklarla beraberdir. Hala o ittifakta ne işiniz var?" şeklinde eleştiren Aydın, "28 Mayıs'ta büyük bir hezimet ve zillet var. Saadet Partisi olarak derhal bu yapıdan ayrılın, bu son fırsattır. Ayrılmazsanız onlara benzersiniz. Biz iyi niyetle bu ittifakta yer aldık ama görünüşe göre olmadı. Çekildiğimizi açıklayalım. Hatta Sayın Erdoğan'ı da desteklememiz gerekmiyor, sandığa gitmeyeceğiz deyin. Risk alın ve siyasi kurtuluşunuzu sağlayın. Umarım Millet size iade-i itibar yapar. Ayrıca CHP listelerinden haksız yere 9 milletvekili çıkardığınız suçlamalarını da kurtulun. İkinci turda Sayın Kılıçdaroğlu'nun oyu ciddi şekilde düşecek. Çekilirseniz, düşen oyların en azından bir kısmı size ve etkinize yazılacak ve önemli bir oy tabanınız oluşacaktır." diye uyardı. (İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)