Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke'de Diyanet İşleri Başkanlığı Hac İdare Merkezi'nde düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuştu. Erbaş, Hac ibadetinin Müslümanların hayatlarının temel ilkelerini barındırdığını vurgulayarak, "Hac, güzel ahlaka yolculuktur. Kardeşlik, dayanışma, paylaşma, sabır gibi değerlerin ve güzel ahlakın tahkim edildiği bir ibadettir" dedi. Ayrıca, Hac'ın vahyin rehberliğinde merhamet ile diriliş olduğunu belirtti ve Hac'ın insanlığın iyiliği adına peygamberlerin tebliğ ettiği değerleri kuşanmayı ve onların temsilcisi olmayı ifade etti.

HÜDA PAR, "DEM Parti Kaos Peşinde Koşuyor" Dedi HÜDA PAR, "DEM Parti Kaos Peşinde Koşuyor" Dedi

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Hac hizmetlerine önem verdiklerini ve bu yıl 90 bine yakın hacı adayının Türkiye'den olduğunu dile getirdi. Başkanlığın 4 bin 100 kişilik bir ekip ile hacı adaylarına hizmet verdiğini söyledi. Ayrıca, 88 bin 430 vatandaşın bu yıl Hac ibadeti için kutsal topraklara gittiğini ve yaş ortalamasının 62 olduğunu belirtti. En yaşlı hacı adayının 99 yaşında olduğunu, en genç hacı adayının ise henüz 2 aylık olduğunu açıkladı.

Erbaş, ayrıca Hac sürecinde 14 Türkiye vatandaşının hayatını kaybettiğini ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek yakınlarına sabır diledi. Arafat için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve hacı adaylarına kaliteli çadırlar, hastane hizmetleri ve taşıma imkanları sağlandığını belirtti. Ayrıca, binden fazla depremzede hacı adayının kutsal topraklarda bulunduğunu ve bu yıl gelemeyenlerin haklarının gelecek yıla devredildiğini ifade etti.

Hac kontenjanının Türkiye için 88 bin 430 olarak güncellendiğini belirten Erbaş, ülkedeki nüfus güncellemesiyle birlikte artış yaşandığını ve bu taleplerinin karşılandığını dile getirdi.

Editör: Mezher Yamaç