Türkiye'nin her yerinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan cuma hutbesinde, "Bizler, aynı dinin inanan, aynı Allah'a ibadet eden, aynı kıblenin yöneldiği, aynı kitapla yönlendirilen, aynı peygambere bağlı olan inananlarız. Barış ve adaletin en güzel örneklerini dünyaya sunan, dini, vatanı, bayrağı ve kutsalları uğruna canlarını feda eden şerefli bir atalarının torunlarıyız" denildi.

Cuma hutbesinde, şu ifadeler paylaşıldı: "Hep birlikte Allah'ın ipine sıkıca sarılın. Bölünmeden bir arada kalın." (Al-i İmran, 3/103)

Allah'ın lütfu ve inayetiyle kardeş olan, aynı safta omuz omuza Cenab-ı Hakk'ın huzuruna duran, aynı inanç ve bilinçle bir arada bulunan sevgili inananlar! Kutlu cumalar olsun! Alın size Allah'ın selamı, merhameti ve bereketi!

Saygıdeğer Müslümanlar!

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem), bir keresinde şöyle demişti: "Peygamberler veya şehit olmayan Allah kulları vardır ki kıyamet gününde, yakınlık sebepleri nedeniyle, peygamberler ve şehitler onlara imrenirler." Bu büyük müjdeyi duyan arkadaşları, "Ya Resûlallah, onlar kimlerdir?" diye sordu. Bunun üzerine Sevgilisi Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem), "Onlar, aralarında akrabalık veya çıkar olmayan sadece Allah için sevenlerdir." cevabını verdi.

16 İlde Geniş Çaplı Uyuşturucu Operasyonu: 59 Gözaltı 16 İlde Geniş Çaplı Uyuşturucu Operasyonu: 59 Gözaltı

Değerli Kardeşlerim!

İslam dinimiz, tevhid ve birlikteliğin dini, dayanışma ve yardımlaşma dini, toplumdaki tüm bireylerle iyi niyet ve adalet esasına dayalı ilişkiler kurmamızı, sevgi ve saygı çerçevesinde kardeşçe yaşamamızı, birbirimize şefkat ve merhamet göstermemizi emretti. Birbirimize sırt çevirmeyi, ilgi ve alakayı kesmeyi, kardeşlik bağlarını koparmayı ve her türlü olumsuz söz ve davranışta bulunmayı da yasakladı. Allah, "Hep birlikte Allah'ın ipine sıkıca sarılın. Parçalanmayın." buyurdu. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, "Bir milleti bölmek, düşmanın işidir; ancak kalpleri birbirine vurduğunuzda o ateşi kimse söndüremez." Ayet-i kerimenin sözlerini bu şekilde anlatmıştı. Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Vesellem) de bir hadis-i şerifinde bizleri şöyle uyarmaktadır: "Birbirinizle ilgi ve alakanızı kesmeyin, birbirinize sırt dönmeyin, birbirinize kin beslemeyin, birbirinize haset etmeyin. Ey Allah'ın kulları! Kardeş olun."

Sevgili Kardeşlerimiz!

Bizler aynı dine inanan, aynı Allah'a tapınan, aynı kıbleye yönelen, aynı kitap ile yönlendirilen, aynı peygambere bağlı müminleriz. Barış ve adaletin dünyaya gösterildiği, din, vatan, bayrak ve kutsallar uğruna canlarını feda eden şerefli atalarımızın torunlarıyız. Kimseye karşı üstünlük taslamadan, karşılık beklemeden, kökenine, inancına, mezhebine ve düşüncesine bakmadan, insan onurunu rencide etmeden ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi kendimize ilke edinen kültürümüzün temsilcileriyiz. Bize düşen, kardeşlik ahlakını kuşanmak, gönül alıcı söz ve davranışlarla birbirimizin hukukunu gözetmektir.

Aziz Kardeşlerimiz!

Özgürlüğümüzün işareti, ortak ülkemiz olan c

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)