Bingöl Üniversitesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla Bingöl Merkez Çavuşlar Köyü ilkokullarını ve ortaokullarını ziyaret etti. Etkinlik kapsamında Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı öğretim görevlileri Nursaç Akyol Kuyucuoğlu ve Esmanur Bulut, öğrencilere süt tüketiminin önemini, faydalarını ve sütün yan etkisinden ötürü oluşabilecek zararları anlattılar.

Etkinlikte, sütün insan sağlığı için oldukça önemli olduğu vurgulandı. Ancak bazı durumlarda süt bileşenlerinden laktozun emiliminde ilgili enzimin olmadığı laktoz intoleransı gibi bir durum oluşabildiği için, laktoz intoleransı olan kişilerin süt yerine laktozsuz veya laktozsuz süt ürünlerini tüketmeleri tavsiye edildi.

Süt Ürünleri Teknolojisi bölümü öğrencileri de etkinlikte sunumlar yaparak öğrenciler arasında süt farkındalığı oluşturmayı amaçladı. Katılım ve ikramlar sonrasında öğrenciler oldukça memnun kaldılar.

Bu arada öğretim görevlileri sütün sağlığa faydalarından ve içeriğindeki proteinden bahsetti. Etkinlikte, sütün faydalarının vurgulanması ve tanıtımının yapılması adına Dünya Süt Günü kutlandı.

Bunun yanı sıra, sütün bazı özel durumlardaki zararları da anlatıldı. Laktozsuz süt ve süt ürünleri, laktoz intoleransı olanların süt tüketebileceği alternatifler arasında gösterildi.

Etkinlik sonunda öğrenciler Bingöl üniversitesi hocaları ve Süt Teknolojisi Bölümü öğrencilerine teşekkür ettiler.

Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı

(İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)