Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yayınladığı bir raporda, binlerce Apple telefonunun ABD istihbarat kurumları tarafından casusluk operasyonları için kullanıldığını açıkladı.

Açıklamada, ABD istihbarat kurumlarının cep telefonları üzerinden yürüttüğü casusluk faaliyetleri ortaya çıkarıldığını belirten FSB, Apple markasına ait binlerce telefonda zararlı yazılım keşfetti. Bu konuda, söz konusu teknoloji şirketinin cihazlarındaki güvenlik açıklarından faydalanan yeni bir kötü amaçlı yazılım da dahil oldu.

FSB açıklamasında, virüsün etkisine sadece ABD vatandaşları ile sınırlı olmadığı belirtilirken, NATO üyeleri, eski Sovyetler Birliği ülkeleri, Suriye, Çin ve İsrail içindeki yabancı diplomatların uğraşları da kötü niyetli yazılım tarafından hedef alındı.

13 İlde DEAŞ'a Yönelik Operasyon: 72 Gözaltı 13 İlde DEAŞ'a Yönelik Operasyon: 72 Gözaltı

Ayrıca, Apple'ın ABD istihbarat kurumlarıyla yakın ilişkiler içinde olduğu yönündeki iddialar da dile getirildi. FSB, "Rus istihbarat teşkilatı tarafından elde edilen bilgiler, Apple'ın Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) dahil olmak üzere ABD istihbarat kurumlarıyla yakın bir işbirliği içine girdiğini gösteriyor. Apple'ın kişisel verilerin gizliliğini savunduğu iddialarına ise bu bilgilerle ciddi olarak şüpheyle yaklaşılmalıdır." dedi.

Ayrıca, Apple'ın Beyaz Saray dahil herkesi takip etmek için "geniş bir fırsat yelpazesi" sunduğu iddia edildi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)