13 İlde DEAŞ'a Yönelik Operasyon: 72 Gözaltı 13 İlde DEAŞ'a Yönelik Operasyon: 72 Gözaltı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu'nun milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını açıklamasından üç gün sonra, 2 Haziran'da çağrısız bir oturumda toplanacak.

Genel Kurulun ilk oturumunu, MHP Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin, en yaşlı üye sıfatıyla, TBMM Geçici Başkanı olarak yönetmesi bekleniyor.

Bahçeli'nin başkanlığındaki oturumda, milletvekilleri kürsüden yemin edecekler.

Milletvekilleri, "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" şeklindeki yemin ederek görevlerine başlayacaklar.

Ant etme törenine katılmayan milletvekilleri, ilk oturuma katıldıklarında yemin edebilecek. Ancak, yemin etmeyen milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacaklar.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)