Losev

Güler’in cenazesi ailesine teslim edildi

Videoyu Aç Güler’in cenazesi ailesine teslim edildi
A
a

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Aziz Güler’in cenazesi, ailesi tarafından teslim alınarak Urfa’ya getirildi. Güler’in cenazesi morga kaldırıldı. Cenazenin akşam saatlerinde İstanbul’a getirilmesi bekleniyor.

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken 21 Eylül’de mayına basarak hayatını kaybeden ve 59 gündür Cizire kantonunun Serekaniye kentindeki Roj Hastanesi morgunda bekletilen Aziz Güler’in cenazesi ailesine teslim edildi. Güler’in cenazesi, ailesi tarafından bugün sabah erken saatlerde Mürşitpınar Sınır Kapısı üzerinden Urfa Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Burada otopsisi yapılan Güler’in cenazesi, ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
 
DİHA’nın haberine göre, ailenin çocuklarının cenazesini akşam saatlerine uçakla İstanbul’a götürüleceği belirtildi. Aile, cenazenin defin programına ilişkin İstanbul’da açıklama yapacağı öğrenildi.
 
Ne olmuştu?
 
Rojava’da IŞİD karşı savaşırken 21 Eylül’de yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısı Aziz Güler’in cenazesi, Bakanlar Kurulu kararı gerekçesi ile ailesine teslim edilmiyor.
 
Arife günü Suruç’a giden baba Mehmet Güler ve ağabey Ersin Umut Güler, cenazelerini almak için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile birlikte Suruç Kaymakamlığı’na müracaat etmiş, ancak kendilerine gösterilmeyen bu yönde bir Bakanlar Kurulu kararı olduğu gerekçesiyle cenazeleri teslim edilmemişti.
 
Bunun üzerine Suruç’a giden ve cenazeleri verilmeyen 16 YPG’linin ailesi ile birlikte Kobani’ye geçen aile, bayramı cenazenin tutulduğu Serêkaniyê kentinde geçirmişti.
 
Güler’in ailesi “Hiçbir yasa, karar, yönetmelik insanlık değerlerinin üstünde olamaz” diyerek Aziz’in naaşının verilmesi için bir mesaj yayımlamış, cenazenin verilmesi için change.org’da da bir imza kampanyası başlatılmıştı.
 
Güler’in cenazesinin verilmesi için Suruç Kaymakamlığı’na yapılan ikinci başvuru da reddedilmişti.
 
Bunun üzerine Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuran ailenin talebi reddedilmişti. Mahkeme, reddini ailenin maddi ve manevi bütünlüğünü sarsacak bir tehlikenin bulunmadığı gerekçesine dayandırmıştı.
 
Güler’in ailesinin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunu da reddedilmesi üzerine aile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) ihtiyati tedbir kararı için başvurmuştu.
 
imc tv’ye konuşan Güler ailesi “bu temel bir insani hak, cenazemizi istiyoruz” demişti.
Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.