Losev

Gül 'alkol yasaklarını' onayladı

A
a

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, alkol satışı ve tanıtımı konusunda düzenlemeler getiren ve kamuoyunda "alkol yasağı" olarak bilinin kanun tasarısını onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin tepkilerinin nedenlerinden biri olan alkol düzenlemesinin de yer aldığı ve kamuoyunda 'alkol yasağı' olarak bilinen yasayı, inceleme süresinin bitimine bir gün kala onayladı. 
 
Alkol düzenlemesinin de yer aldığı 6487 sayılı Yasa, 24 Mayıs'ta Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasa 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı için Köşk'e gönderildi. Yasada, alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamaması, televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkinin özendirici görüntülerine yer verilmemesi, alkollü içkilerin, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende satılmaması gibi hükümler yer alıyor. 
 
Anayasa uyarınca yasaları 15 gün inceleme süresi bulunan Gül, bu sürenin bitimine bir gün kala tartışmalı yasayı onayladı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.