DEM Bitlis Belediye
Losev

Gözaltına alınan gazeteciler serbest

Videoyu Aç Gözaltına alınan gazeteciler serbest
A
a

Diyarbakır’da DİHA, Azadiya Welat, Aram Yayınları ve Kürdi-Der bürolarına düzenlenen baskında gözaltına gazeteciler serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da Dicle Haber Ajansı (DİHA), Azadiya Welat, Aram Yayınları ve Kürdi-Der bürolarına düzenlenen baskında gözaltına gazeteciler serbest bırakıldı.
 
Gözaltına alınan 32 gazeteci Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.
 
Sağlık kontrolünden geçen 32 kişiden, 31’i serbest bırakılırken, yaşı küçük olan Che Guevara Dargın ise eski bir davadan dolayı hakkında çıkan arama kararı gerekçesiyle Çocuk Şube’ye götürüldü.
 
Serbest bırakılan gazeteciler hastane önünde açıklama yaptı.
 
Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Ertaş, 7 saat boyunca hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulduklarını belirterek “Bu hukuksuz gözaltıların asıl amacı özgür basın çalışanlarını susturmaktır, ancak özgür basın asla susmayacak” dedi.
 
Azadiya Welat Gazetesi editörü Ramazan Ölçen de, özgür basının susturulamayacağını ve sonuna kadar gerçeklerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.