DEM Bitlis Belediye
Losev

Google'ın yeni sohbet uygulamasını kullanmayın!

Videoyu Aç Google'ın yeni sohbet uygulamasını kullanmayın!
A
a

ABD’nin dünya çapındaki gizli izleme faaliyetlerini ortaya çıkaran eski Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) yetkilisi Edward Snowden, Google’ın yeni sohbet uygulaması Google Allo’nun ‘tehlikeli’ olduğunu, uygulamayla Google’ın kişilerin özel görüşmelerini kaydettiğini belirtti.

Edward Snowden, dün Twitter hesabından attığı tweet’lerle internet kullanıcılarını Google’ın yeni sohbet programına karşı uyardı.

“Allo nedir? Google’ın gönderdiğiniz her mesajı kaydeden ve istediğinde polis verilmesini mümkün kılan sohbet uygulamasıdır” mesajını paylaşan Snowden, Google’ın WahatsApp’a benzeyen uygulamasında kullanıcının yazacaklarının önceden tahmin edilmesini sağlayan sistemin tehlikeli olabileceğine işaret etti. ​“Siz kullandıkça uygulama da zamanla gelişecek” diyen Snowden, bu yolla Google’ın kişilere ait verileri toplayabileceğini ifade etti. ​Birçok şirketin müşterilere ait bilgileri hükümetlere ya da kurumlara verdiğini hatırlatan Snowden, Google’ın da yeni uygulamasıyla elde ettiği verileri paylaşabileceği uyarısında bulundu.

​“Siz kullandıkça uygulama da zamanla gelişecek” diyen Snowden, bu yolla Google’ın kişilere ait verileri toplayabileceğini ifade etti.

​Birçok şirketin müşterilere ait bilgileri hükümetlere ya da kurumlara verdiğini hatırlatan Snowden, Google’ın da yeni uygulamasıyla elde ettiği verileri paylaşabileceği uyarısında bulundu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.