DEM Bitlis Belediye
Losev

Google'da çalışma efsanesi çöküyor eleştirenler işten çıkarılıyor

Videoyu Aç Google'da çalışma efsanesi çöküyor eleştirenler işten çıkarılıyor
A
a

Yıllardır rahat çalışma ortamıyla 'örnek gösterilen' Google, son günlerde 'iç karışıklıkla' sarsılıyor. Google'ı eleştiren çalışanlar 'veri güvenliği politikalarını ihlal ettiği' gerekçesiyle işten çıkarılıyor.

Ofis yaşamında sağladığı rahatlık ve imkanlarla hakkında yıllardır konuşulan Google, bu kez şirket içi sorunlar ve işten çıkarmalarla gündemde. Çalışanlarından bazıları, Google’ın cinsel istismar iddialarını ele alış tarzını ve orduyla ilişkilerini sorguluyor.

CNN’in haberine göre, çalışanlar aynı zamanda Çin’deki sansür rejimini desteklemek için üretilen ve ‘gizli proje’ olarak üzerinde çalışılan ve eleştiriler sonrasında iptal edilen arama motorunu da gündeme getiriyor.

Google hafta başında, şirket politikalarını eleştiren bazı çalışanlarını ‘veri güvenliği politikalarını ihlal etme’ gerekçesiyle işten çıkardı. Bu durum şirket içi huzursuzluğu artırırken, çalışanlar Google’ı ‘eleştirileri bastırmaya çalışmakla’ suçladı.

‘SENDİKA KARŞITI HAREKET’

Daha önce Google’a karşı protestolar düzenleyen yazılım mühendisi Amr Gaber attığı tweette, “‘Google sınırdaki aileleri ayırmaya ve çocukları sınırda hapsetmeye yardım mı ediyor?’ sorusunu soran dört iş arkadaşım işten çıkarıldı” ifadelerini kullandı. Gaber “Google, ABD Gümrükleri ve Sınır Koruması ile çalışıyor” dedi. Başka bir çalışan da “Bu sendika karşıtı harekettir” ifadelerini kullandı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.