Slayt Gösterisi
Losev

Google: iPhone'lar hackleniyor!

Videoyu Aç Google: iPhone'lar hackleniyor!
A
a

Google'ın yaptığı araştırmaya göre, iPhone telefonların hacklenmesi amacıyla belirli internet siteleri üzerinden düzenli saldırılar yapılıyor.

Google’da çalışan güvenlik araştırmacıları, iPhone’un hacklenmeye çalışıldığını ortaya çıkardı. Açıklamaya göre, iPhone’ları hackleme amacıyla en az iki yıldır süregelen bir saldırı söz konusu.

Google’ın yaptığı araştırmaya göre, hackleme süreci bazı internet siteleri üzerinden gerçekleşiyor. Bu sitelere giren iPhone kullanıcılarının telefonlarına, kullanıcıların onayı olmadan gizli bir şekilde yazılım sistemleri indiriliyor. ‘Bubi tuzağı’ gibi işleyen bu internet siteleri üzerinden, kullanıcıların onayı olmadan telefonlarına hacklemeye yol açacak yazılımlar yükleniyor. Google analistleri, bu sayfaların haftada yüzlerce defa ziyaret edildiğini söylüyor.

Siber saldırılar, İngiliz siber güvenlik uzmanı Ian Beer tarafından ortaya çıkarıldı. Google’ın güvenlik açıklarını tespit etmek üzere kurduğu Project Zero ekibinde yer alan Beer, siber saldırıların hedeflerinin rastgele belirlendiğini söylüyor. Hacker yazılımları indiren internet sitelerini ziyaret etmenin bu duruma maruz kalmak için yeterli olduğunu belirtiyor. Telefona inen yazılım üzerinden hackerlar, iPhone kullanıcılarının rehberine, fotoğraf galerisine ve GPS verilerine erişebiliyor.

Apple’ın iPhone kullanıcılarına önerdiği çözüm ise telefon güncellemelerinin atlanmaması.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.