Losev

Genç Yazar, Ufuk Olcay Bitlis Milli Eğitim Müdürünü ziyaret etti

Videoyu Aç Genç Yazar, Ufuk Olcay Bitlis Milli Eğitim Müdürünü ziyaret etti
A
a

Nakiller isimli kitabın yazarı, Bitlis'te özel bir lisede eğitim göre Ufuk Olcay, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz’ı makamında ziyaret etti.

Nakiller isimli eserini imzalayıp Milli Eğitim Müdüre hediye eden Ufuk Olcay ile ilgili, Mehmet Emin Korkmaz şunları ifade etti; genç yazarımızı tebrik ederim. İnanıyorum ki bu ve benzer çalışmalar diğer öğrencilerimize de örnek olacak, yeni eserlerin ortaya çıkması için diğer öğrencilerimizi de teşvik edecektir. Ufuk Olcay’a başarılarının devamını dilerim. Dedi.

Lise öğrencisi, genç yazar Ufuk Olcay’da şunları ifade etti; İl Milli Eğitim Müdürümüz, ilimizdeki Baş Öğretmenimiz Mehmet Emin Korkmaz’ı makamında ziyaret edip, yazdığım eserimi kendilerine takdim ettim. Yine okullara dağıtılması için, il milli eğitim müdürlüğüne yaklaşık 500 adet kitap bıraktım. Müdür Bey’e alakasından ötürü teşekkür ederim.

Olcay sözlerine devamla; Eski Milli Sporculardan Serdar Durer benim öğretmenim idi. Serdar Durer’in öğrencisi olduğum dönemde, sürekli yazdığı yazıları takip eder, heyecanla okurdum. Yazılarını okumaktan büyük keyif alırdım. Serdar Hoca idolüm oldu. Bir süre sonra bende yazmaya, başımdan geçen anılarımı kaleme almaya başladım. Daha sonra bu yazdıklarım kitap haline geldi. Kitabın ismi de şuradan geliyor; puan sistemine göre liselere yerleştirme yapıldığı için, kısa süre içerisinde üç okul değiştirdim. Gittiğim her okulda öğretmenlerimizle, idarecilerimiz ve öğrenci arkadaşlarımla çok güzel anılarımız oldu. 

Bu anların ölümsüzleşmesi için, kaleme aldım ve anıya dönüştü. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde daha güzel eserler ortaya koyacağım. Hem tahsil hayatımı sürdürmek, hem de bir taraftan yazmak tabi kolay değil. Ancak sizi destekleyen birçok kişi etrafınızda olunca, bunların desteği, azim ve kararlılığınızla birleşince tabi başarıda kaçınılmaz oluyor.

Olcay sözlerine devamla; üzülerek ifade etmek isterim ki okumayan, araştırmayan bir toplumuz. Bu yüzden dedikodunun çok üst düzeyde olduğu bir toplum haline geldik. Tüm genç arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum; şairin tabiri ile, okumayan insan hiçbir menzile varamaz. Memleketimizin bu kadar geri kalmasının temelinde de okumamak geliyor. Okumaktan kastım tahsil değil, dünyayı ve olayları takip etmek, doğru analiz etmek, bolca kitap okumaktır. Tabi birde tahsil eklenirse daha da pekişir, güzelleşir. 

Bu çalışmamın vücut bulmasında emeği geçen başta arkadaşlarım olmak üzere, öğretmenlerime, idarecilerime, çalıştığım okullardaki okul personeline, abim Sefa ve Vefa beye, Anneme, Babama, Serkan Amcama ve özelikle Serdar Durer Hocama çok teşekkür ediyorum. Şeklinde konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.