Losev

Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne 40 öğrenci alınacak

Videoyu Aç Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne 40 öğrenci alınacak
A
a

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Lisans Programına Özel Yetenek Sınavı ile 40 (kırk) öğrenci alınacak. Yayınlanan kılavuzda, 22 Temmuz Pazartesi günü başlayan başvuruların 2 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceği belirtildi.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, "Geleneksel Türk Sanatlarının gelecek nesillere sağlam bir alt yapı ile aktarılmasını, ata yadigârı eserlerin yeniden yorumlanmasını, gelecek kuşaklara millî benliğin taşınmasını ve bilimsel, sanatsal, kültürel gelişmeler ışığında; araştırmacı ruha sahip, çağdaş ve demokratik bilim adamları ile sanatçılar kazandırmayı amaçlamaktadır." denildi.

Sanat ürünlerinin araştırılmasına, saptanmasına ve arşivlenmesine, bu bağlamda Türk kültür miras ve birikiminin sistematik olarak değerlendirilmesine önem veren Geleneksel Türk Sanatları Bölümü; Tezhip Anasanat Dalı, Eski Yazı (Hüsn-i Hat) Anasanat Dalı, Halı – Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı ve Çini Anasanat Dalları ile Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde kurulmuştur.

Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ve Başvuru Şartları İlanına ulaşmak için tıklayınız.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.